fredag 23 december 2011

Dan före dan....

...och jag har en riktigt välbehövd semesterdag. Gårdagen var en sån däringa skitdag när det mesta gick på tok. Började med att jag slog upp mina gröna med en märklig känsla i kroppen, fumlade i mörkret efter mobilen och fick till sist fatt i den, helt svart. Nu var jag rätt säker på att klockan var för mycket men inte hur illa....ner för trappan, klafsade så klart i en kisspöl...ännu ett tecken....på med datorn och fick se att klockan var tio i sju och jag brukar gå upp halv sex. Tog mig en kopp kaffe ialla fall innan jag gav mig av mot jobbet. Kom bara två minuter försent men kände hur stressen byggts upp i kroppen. En massa tok inträffade under dagen och vid elva fick jag en adrenalinkick, händerna skakade efteråt och jag kom på att jag glömt av att få i mig frukost, lågt blodsocker och adrenalinpåslag blev en rusig känsla i kroppen. Åt mig i alla fall lite lunch på stående fot innan det var dags att åter ta tag i härvan. Vid halv sex var trådarna utredda och jag åkte på mitt sista hembesök för dagen. Bestälde pizza att hämta hämta på väg hem, när det ska betalas så funkar inte det att betala med kort...min första tanke var då att hoppa över disken och slå ner killen med sitt leende, ta min mat och dra....besinnade mig dock och var på väg att åka till bankomaten och testa få ut kontanter, men killen bara ler vidare och säger glatt betala nästa gång du far förbi. Nu byttes min överfalls impuls mot en häftig impuls att hoppa över och ge honom en stor puss...men inte heller den impulsen fick överhanden så jag sladde istället iväg hemåt och kände en obeskrivlig känsla när jag körde in på gården både trött och utsvulten. Packar upp maten och ser att KG´s mat fattas.....nu kom den där djuriska överfallskänslan igen...men jag åt min mat och därefter körde dottern ner mig för att betala och se till att även gubben får sin mat. Sjönk ner som en säck potatis och kände mig trots allt riktigt riktigt nöjd med dagens insats......Vi hade en riktigt mysig familjekväll, alla satt för en gångs skull samlade i vardagsrummet. Det suckades djupt av välbehag...vreds och vändes i stolarna för att hitta rätt sittställning....eller det var nog så att suckarna kom av frustration och vridningarna av tristess...internet funkade ju inte!!!!
Idag vaknade jag av mig själv med en skön känsla vid halv nio och internet fungerade igen så nu är mina gossar nöjda igen ;) Och jag känner mig typ som den här den här Pippi-Gutten

Ha nu en bra fredag allihop och stressa inte det kommer bli julafton imorgon vad som än hinns med eller inte hinns med. Det viktiga är inte att ha Sveriges renaste snyggaste hem och det största julbordet, det viktiga är att njuta och ha trevlig samvaro!!

7 kommentarer:

 1. Helt rätt inställning. :-)

  Ha det gott o En riktigt God Jul önskar jag dej! Kram

  SvaraRadera
 2. Vilken trevlig pizzakille.
  Ta det lugnt idag och vila ut efter gårdagens strapatser.

  GOD JUL
  Kram

  SvaraRadera
 3. Härlig inställning till livet och julen!!
  Lizzan jag önskar dig och familjen En riktig God Jul!!Kram

  SvaraRadera
 4. Håller med dej helt o hållet kram märit

  SvaraRadera
 5. Visst blir det Jul i år oxå, hur man än gör. Jag själv har inte gjort så mycket, tagit det lugnt och tänker städa efter alla helgerna! Jag önskar dig en riktigt skön God Jul!

  SvaraRadera
 6. Gillar din inställning och stödjer den till fullo!!!
  Det är JUL här nu!
  Ta hand om Dig och de Dina!
  Njut!!!
  GOD JUL!!!
  Kram

  SvaraRadera
 7. Vilken trevlig pizzabagare! Slutet gott, allting gott!
  Ha en God Jul!

  SvaraRadera