söndag 20 januari 2013

Viktminskning

Ännu ett bloggämne från er, denna gång från Marit. Under förra året bestämde jag mig för att det var dags att minska lite i vikt, jag har inga högt flygande planer på att bli trådsmal, men en mer hälsosam vikt än 82 kg till mina 162,5. Gjorde endast små förändringar som att minska lite på matintaget och öka promenader. Från maj till november lyckades jag gå ner till 72,5. Det kändes jättekul att lyckas. Under julhelgerna släppte jag det mesta (utom promenader) och trillade upp till 74, utan att få panik ;) Många brukar lova sig själv en vit månad (utan alkohol) och nått sånt finns inte behov av för min del utan jag lovar mig en månad utan godis och annat som tenderar att bygga på volangerna. Är ju inte direkt någon frukostmänniska men ett led i denna månad har jag bestämt mig för att under denna månad äta havregrynsgröt. Kan väl kanske påstå att det inte direkt är min favorit (men håller man för näsan, blundar och låtsas att det är chokladmousse så går det bra), har ändå lyckats får i mig det varje morgon denna vecka...

Igår var då första lördagen som jag inte fick stoppa ner fingrarna i skålen med lördagsgodis, jag höll mig på meters avstånd, kunde känna doften av gelehallon och det va nästan så att jag fick syner av flygande gelehallon. Men jag höll mig undan...Phuu...

Däremot trillade jag dit på en rackarns munk som var så himelskt god, eftersom jag nu redan trillat dit kunde jag ju lika gärna ta två :)

Vi får väl se om volangerna blir mindre eller om jag nöjer mig så här, känner mig i alla fall nöjd med min insats och både piggare å gladare. Trots att den kända "trampaiklaveretbloggerskan" i höstas skrev i ett inlägg att hon inte kunde förstå hur man kan banta ner sig till 70 och sedan vara nöjd, det var väl bara att köra på till 55 kg och bli snygg. Jag skiter högaktiningsfullt i om jag är snygg eller inte, det viktiga för mig är att må bra och ha ett glatt humör (föutom morgontid) och att kunna få på mig byxor som sitter någorlunda skönt på kroppen.
Nu ska jag inte svamla vidae utan ta och ge sängmonstret ett spark och masa mig ner till köket för en härlig portion gröt!!
Ha en fin söndag alla godingar!!

9 kommentarer:

 1. Heja Heja!!! Det kommer att gå bra!

  SvaraRadera
 2. Heja! Vad duktig du är! Själv försöker jag också gå ner några kilo och äter GI och LCHF inspirerat under en månad. Det betyder också ingen vin, läsk eller godis. Nu när jag klarat de första två veckorna (-2 kg)unnade jag mig en godis fredag lördag som belöning. Mitt mål är inte heller att bli skitsnygg utan att må bra. Go girl!

  SvaraRadera
 3. Det finns något som heter "Trivselvikt"! Det här med att äta havregrynsgröt är ju också väldigt bra för magen. Lycka till! Kram

  SvaraRadera
 4. Heja! Vem har sagt att man måste vara trådsmal. Trivselvikt är ett bra ord tycker jag också. Det är så skönt när kläderna sitter skönt i midjan och inte stramar längre - fast det är samma gamla kläder. Då har man kommit en bra bit på väg.

  SvaraRadera
 5. Bra jobbat!
  Huvudsaken att vi mår bra och trivs med livet!
  Kram!

  SvaraRadera
 6. Du har ju gjort nåt väldigt bra redan! Du vet ju hur man gör och att du inte lade på dig dina volanger på tre månader... utan antagligen smygande under en del år. Så låt det ta sin tid och känn efter när du börjar bli nöjd. Du kommer säkert att gå ner lite mer efter det då du ändrat på intaget... så det gäller att stoppa innan du väger 55 som säkert är alldeles fööö lite!
  Bra jobbat!
  KRAM

  SvaraRadera
 7. Grattis, grattis och Du skiiiit i vissa kommentarer :-)
  kram

  SvaraRadera
 8. Jätteduktigt Lizzan! Tack för att du kom ihåg mig :)

  SvaraRadera