fredag 16 september 2011

Ännu en fin höstmorgon!

Jag är ju som sagt en årstidsmänniska, jag tycker om våra fyra årstider. Visst finns det baksidor av dem alla, våren med sin explosion av pollen som gör livet surt för många, sommaren med sina småkryp av mindre trevligt art och värmen som kan göra det svårt att existera, på vintern blir man kall om näsan, får bylsa på sig så att man ibland känner sig som en sån där MichellinFigur, På hösten kryper mörkret på oss och dagarna blir allt kortare, värst fram emot november och det finns dagar när man känner sig som en levande död. Men alla fyra årstider har ju sina fördelar och allt blir lättare om man fokuserar på det positiva. Jag älskar höstens klara luft, alla färger som lyser upp så vackert så att hjärtat nästan värker. Vakna upp en höstmorgon när solen skiner är faktiskt inte alls dumt, både gårdagsmorgonen och idag är det just så där vackert att jag kan stå och bara titta på naturen omkring mig;
Denna vecka har annars turbon varit inkopplad både på arbetstid och fritid och jag är bara tröttare och tröttare för var morgon. Så idag är min plan att flexa ut tidigt och ge mig hem för att ha en lugn och avkopplande helg. Ska inte planera in nått (förutom baka jävla sockerkaka och stå i kiosken på lördag) bara göra det som faller mig in för stunden och känna mig nöjd med det!
 För nått eller kanske två år sedan så bjöd jag min ganska nya jättefina dator på kaffe och trots att det var Gevalia blev den inte det minsta tacksam för det. Lämnade in den på den Stora El firman. När de undersökt den så fick jag besked om att det skulle kosta lika mycket att laga den som jag köpt in den för. Om jag nu valde att inte laga den kostade det mig runt 1200 i undersökningsavgift. Jag var övertygad om att de blåste mig rejält så jag tog ut datorn trots den hutlösa avgiften. Köpte mig en ny dator. Har sedan försökt luska vad som kan vara fel på datorn och kanske kunna laga den nån gång. I somras fick jag tips av Syrrans kille om att det nog var tangenbordet. Letade och letade och till slut hittade jag ett för sammanlagt 500, det damp ner i lådan igår och min KäreGubbe bytte det, och allt funkade precis som det ska. Glad är jag för det, men lite putt på läppen över att det tog som tid att jag inte kan anmäla den där j-a firman som tokblåste mig, hur kan det vara möjligt att de tar 1200 kronor för en undersökning de inte utfört?? För uppenbarligen har de nog bara undersökt prestandan och räknat ut vad det skulle kosta med nya saker, hoppas på att jag inte ville ha tillbaka datorn och sen använda sakerna själva, Råbusar är vad de är och jag kommer då rakt inte handla där nått mer!!
Nää hoppas vad klockan rusat iväg nu är det nog mer än dags att hoppa ur pyamasen och sätta på mig nått mer anständigt, åka iväg och ta tag idagens underbara utmaningar. Så jag får komma hem till den här utmaningen;
Ha en bra fredag!!

5 kommentarer:

 1. Åh vilken trevlig hemkomst du har att se fram emot! Kram och tack för fina ord om hösten.

  SvaraRadera
 2. Du har så rätt så!
  Nyss inkommen från en underbar promenad med min lilla goá. Hade jag inte arbete att göra här inne så skulle vi nog gått en timma till! Underbart!!!
  Vad gäller elkedjan. Du kanske skulle skicka dom en kopia av ditt blogginlägg!
  Ha en fin dag och ta hand om dig!
  Kram

  SvaraRadera
 3. Vilken härlig hög du har att komma hem till i detta fina höstväder.
  Kram

  SvaraRadera
 4. Vi är helt överens - en av finesserna med Sverige är årstiderna och växlingarna dem emellan! För att bo i Dubai (där det är "kallt" om det är 25 grader varmt och "vanligt" vid 35 graders värme) skulle jag aldrig fixa - och lika lite är jag intresserad av att bo på Nordpolen, hur mysigt det än är att mysa under quiltar - men inte året OM!

  SvaraRadera
 5. Kom nu ihåg vad du lärt dig den hårda vägen... Tangentborden gillar INTE kaffe oavsett sort!
  Dessa firmor gör vad som behövs för att vi ska handla mer och mer... även om det inte är så värst ärligt!
  Ha en härlig hösthelg!
  Kram

  SvaraRadera