söndag 15 maj 2011

Sysöndag!

Eftersom regnet föll ute på förmiddagen beslöt vi att vedbacken fick vila idag. Har uppehållt mig i syrummet och varit riktigt produktiv, känner mig helt klart tillfreds med min insats. Först sydde jag klart en sminkväska, fotad i kalvhyddan;
Sen gav jag mig på resterna av charmpacken som jag vann av Maja, med den följde som bekant en utmaning, sy en väska och en necessär med ett tyg i tillägg, fick tillåtelse att rucka på det lite och lägga till tre tyger. Ett till botten och handtag på väskan, ett till detaljer på necessärerna och ett till foder. Idag sydda jag inte en utan två mindre nessar att ha nödvändigheter. Detta blir mitt "jobbset" under sommaren.
En necessär till handsprit, nycklar, leg, en miniflaska Listirin, sånna där livsviktiga saker för att klara en arbetsdag!!
Jag är en pennoman och blir tokstressad av att ha bara en penna med mig på möte eller så, tänk om den skulle lägga av....fy vilken mardröm. Jag lovar att det har kommit en å annan kommentar när jag lägger upp min hög med fyra fem pennor, då är det bättre med ett pennfack fullpackat med pennor och så en nagelfil, vad vore livet utan nagelfil???
Nu hoppas jag att utmaningen är godkänd !!
Idag blev det tjälknul och potatisgratäng till mat, kände mig lite irriterad över att det oftast är jag som dukar fram, lagar maten och när alla ätit klart så försvinner de som en avlöning och jag får vackert plocka undan härligheten. Så jag smet iväg jag med och tänkte att nån annan får allt plocka undan!! När jag kom ner igen så var iaf köttet undanstoppat. På kvällskvisten blev jag sugen på en macka med tjälknul på, in i kylskåpet och kunde inte hitta den. Frågade killarna var de stoppat undan den nånstans. Lite lång i synen blev jag när de alla tre svarade att minsan  inte stoppat undan nått kött. En liten fröken på fyra ben hade tömt vattenskåen, undrar just om inte hon är den skyldige, men hon har då rakt inte stoppat undan det nån annanstans än i sin mage, den lilla mattjuven!!

15 kommentarer:

 1. Jag betygsätter ju inte mina bus hos andra, men om...
  ... så skulle du få ett MVG inte bara för sömnaden utan för att du visar upp hur fina dessa tyger faktiskt är!!!
  Bra jobbat!!!!
  Sminkväskan är också så snygg!!!
  Kram

  SvaraRadera
 2. Fina nessar du sytt!! Kram Anneli

  SvaraRadera
 3. Snyggt jobbat, håller med Maja det blir ett MVG.

  SvaraRadera
 4. Vad du har jobbat på och fint blev det.En väska måste man ju ha och några necessärer är aldrig fel att ha.
  Jag har också haft syhelg och sytt mig en väska... tack för det regnet!!

  SvaraRadera
 5. Det blev en jättesnygg väska och fina nessar/pennskrin.
  Du får sätta upp köksregler. När du lagar mat och dukar får resten av familjen duka av och diska. Det är väl inte mer än rätt!
  Kram

  SvaraRadera
 6. Kanonfina väskor och nessar
  Kram Rose-Marie

  SvaraRadera
 7. Dina necessärer är som vanligt jättefina!
  Du vad sägs om arbetsfördelning?
  kram Gunilla

  SvaraRadera
 8. Du är makalös Lizzan,,,,,kramar

  SvaraRadera
 9. Jättesnygga arbetsredskap du sytt, o du, du vet väl? att flest pennor i plastfickan vinner:O))

  SvaraRadera
 10. ojoj Lizzan hva du har varit produktiv, och så vackra ting du har sytt, mycket mycket bra

  kram från audi

  SvaraRadera
 11. Jättefin väska och nessar! Kram

  SvaraRadera
 12. Med beröm godkänt, jag förstår det där med pennorna men jag har sällan några med mig, kanske borde jag göra ett pennfack så att jag alltid har pennor med mig. Visst är det skönt när det regnar ibland? Hoppas hunden gillade köttet lika mycket som ni andra gjorde.

  SvaraRadera
 13. Så fin nessarna och väskan blev, absolut MVG.
  Jag håller med att det behövs mer demokrati i köket. Den som lagar maten ska inte behöva plocka undan och diska, eller så har man varsin dag.

  SvaraRadera
 14. Så mycket du hinner, jättefina necessärer och söt väska!

  SvaraRadera
 15. Så jättefint set du har gjort. Jättefina tyger med.
  Rackarns bushund då...hoppas hon blev mätt o inte dålig i magen av den goda maten.
  Kramiz

  SvaraRadera