torsdag 21 augusti 2008

Ris och Ros!

Måste bara uppmärksamma det fantstiska fenoment att betala parkeringsavgifter med kort! Hur smidigt är inte det?? Inte bara en gång har jag insett att jag inte har de småpengar som krävs för att kunna stå parkerad utan att riskera böter. Mången gång har jag fått rusa iväg till nån närbelägen kiosk och växlat eller tagit ut pengar. Vid de parkeringar det kostar 15 kronor timmen så behövs flera kilo småpengar om man tänkt sig stå ett tag. Numera finns ofta möjligheten att betala med kort vid dessa apparater vilket jag känner evig tacksamhet inför. Synd bara att den möjligheten inte finns på alla apparater...men snart så kanske småpengar är ett minne blott!
Däremotmot måste jag risa/dissa Uppsalatrafiken!! Behövs det säga nått om varför?? Inte för dem som någon gång kört bil i Uppsalas centrala kärna, men för er som inte gjort ännu vill jag höja ett varningens finger och säga; gör det inte om det inte är alldeles nödvändigt! Välj bussen om du inte vill utsätta dig för risk att väsentligt höja blodtrycket eller i värsta fall råka ut för en hjärtinfarkt! Ni som har fem par ögon kanske kan klara er utmärkt men för mig som bara har ett par är det en utmaning av värre art. Särskillt jockigt är det där studenter befinner sig. De dyker upp på sina cyklar i världens fart ofta från absolut ingenstans, lovar att adrenalin påslaget är högt och hur uppmärksam jag än försöker vara så får jag alltid minst en ahah-upplevelse vid dessa bilturer. Att byta fil eller ta sig in från en avfart kan vara en upplevelse, det räcker inte att blinka och sen köra över, nädu, ibland har jag helt sonika fått köra fel och vända för att det är som en mur, eller fått stanna tills en lucka uppstår, varje gång det hänt svär jag massor och jag lovar att blodtrycksmätaren skulle få slå i botten om jag testade. Finns massor att skriva om just trafikregler i Uppsala eller rättare sagt avsaknaden av regler både oskrivna och skrivna , men tyvärr är min tid begränsad så det får bli en annan gång! Vore intresant och höra om hur trafiken funkar i andra städer eller om någon har en annan uppfattning än jag angånde Uppsala!

4 kommentarer:

 1. Allra bäst gillar jag parkeringsautomaterna där man drar kortet när man kommer och sen när man åker och betalar för den faktiska tid man stått parkerad.
  Önskar dej en bra dag!!
  /Jessica

  SvaraRadera
 2. Välkommen till Halmstad, staden utan bl a högerregel. 99 % av befolkningen vet inte hur man kör i en rondell... Med två relativt nytagna körkort i familjen har detta varit upphov till många upprörda känslor...

  SvaraRadera
 3. Det har jag aldrig sett, p-automater som tar kort alltså, men det låter ju supersmidigt! Vad gäller Uppsala-trafiken så har jag bara kört där en gång och det var några år sedan. Jag överlevde ju bevisligen det, men det kanske bara var nybörjartur? ;-)

  KRAM (på tal om blodtryck... har du kollat nåt mer ang. mitt "dansande" hjärta?)

  SvaraRadera
 4. Ibland är det skönt att bo på landet ;o) Slippa hemsk trafik och annat jox. Tyvärr har vi parkeringasautomater, och de flesta tar inte kort, men på många ställen kan man parkera för några kronor i timmen - helt okej. Kram

  SvaraRadera