tisdag 30 september 2008

FY FY

Hittar inga andra ord, läs och bedöm själva;
http://www2.unt.se/avd/1,1826,MC=77-AV_ID=807282,00.html

Tisdag....

Idag skaulle jag varit på kurs hela dagen men blir tvungen att hoppa in och jobba på förmiddagen. Inte så kul men bara att bita ihop. Gårdagen gick i ett huj, först skulle A skjutsas på träning, som var räckte det att köra till en kompis. mamma J körde igår. Släppte även S där så han skulle hjälpa kompisen E att passa småsyskon. Jag och KG tog en snabbsväng till Thuns, köpte Jacka, termobyxor, två par jeans, tre par kalsonger, ett skärp till Lilleman, ett par joggingbrallor till A, allt gick på strax över tusenlappen och dessutom på KG`s kort. Sånna handlingar gillar jag :)
Kollade på termometern nyss, minus 2,6 grader burr burr, är vintern redan på väg på riktigt?? Nu var det meningen att bild på frostigt landska skulle in, men det går inte att få in bilderna till datorn. Får försöka lösa det när jag kommer hem.
Ha en bra dag!!

söndag 28 september 2008

Sytt igen....

Ohh vad roligt det är att sy nu när det finns en sportslig chans att hitta det jag söker. Sydde två små sminkväskor igår ikväll, håller på och leker lite med olika storlekar.

Fotot är taget ute i "Kalvhyddan" vår lilla ladugård, den är i behov av urstädning, men att fota där inne funkade bra tycker jag.

Tack för alla kommentarer om mitt nystädade syrum, och ni som gillar min scrapsförvaring kan jag berätta att jag valde de minsta lådorna och de kostade inte mer än 69 kronor styck. Så sno den ideén om ni vill. När sonen såg hur snabbt de fylldes på sa han att jag skulle köpte extralarge, men tanken är ju att om det blir fullt så måste jag sy bort lite. Så nu ska jag dyka ner med huvvet i scrapslådorna och sy lite fler småväskor men jag kanske borde hitta nått nytt motiv att applicera, börjar bli smått tjatigt....

lördag 27 september 2008

Så fint Så fint

Nu är det riktigt tjusigt i syrummet, helt klart är det inte det som fattas är att riva ut allt ur garderoberna för att sortera det. Sånt jobb är perfekt att syssla med framför TV`n. Så här ser det ut just nu;

Strybrädan behöver ett nytt överdrag, men dotra har fösnillat stiftapparaten eller som jag kallar den "disch-disch" tillsammans med specifik handrörelse, KG har lärt sig vad jag menar men pappa såg ut som en fågelholk, trodde jag menade en duschflaska och kunde som inte begripa hur jag skulle få fast överdraget mha en sån :)
Både elementet och fönstret har tvättats, S hjälpte till med element-tvätten. När vi satt där och skrubbade fick jag syn på nått på hans hals; en äcklig fästing i full färd att sätta sig fast, men si det kunde han ju fetglömma, ner i avloppet med skiten!!S tog en bild på mig när jag tvättar fönstret men eftersom jag ser ut som jag ska föda vilken dag som helst på den så behåller jag den för mig själv, vill ju inte att ni får några tokiga tankar. Gravid är jag inte, det är endast äkta fett runt min mage!
När jag dammade runt datorn dök dessa upp;
Kaffe dricker jag ju varje dag i syrummet, men vem smygsuper därinne??? Måste vara Mucklorna :) Så här fint är det nu på ena hörnet av sybordet, under står de två plastbackarna från IKEA där jag har mina scraps uppdelade i ljust och mörkt. I den fina döskalleväskan ligger färdigsydda saker.
Här är andra delen av bordet samt datahörnan. (Högt på önskelistan står nu ett mindre riktigt databord.)
Mitt nya skärbord är nästan klart, skivan ska skruvas fast vilket årtionde som helst. Känner jag KG rätt så gäller det att ligga på lite. Vill nog sy ett skynke att sätta för som lite skydd mot solljus och damm, men det får bli sen har en del annat på måste sylistan att färdigställa först.

Nu känner jag mig riktigt nöjd med min insats även om ett å annat saknas, tex skulle det inte vara dumt med en gardinstång så jag kan sätta upp gardiner, men även där gäller det att ta till sin kvinnliga list! I torsdags fick jag ett litet paket som överraskade mig mycket, ett sött alldeles rött hjärta att värma händerna med från den allra bästa kusin-frun i Småland, borde nog sy en liten enkom nesse till den :) Tack igen vännen, hjärtat värmde hela mig när jag såg det!!!

Nu ska jag ta och sy nått så att det hamnar en å annan tråd på golvet igen, så här rent kan jag ju inte ha det alltför länge.....

Jag tävlar om barnkläder...

“Jag är med och tävlar om svensk designade barnkläder från Lilloliv Design, tävlingen hittar ni hos En Mölnbobos Liv. Alla kan vara med och tävla. Tävlingen avslutas 30 september.”

fredag 26 september 2008

Fredagssysslor

Eftersom jag varit lite krasslig i magen och inte är riktigt bra ännu så ville de inte ha mig på jobbet idag. Skulle inte heller kunna leva med mig själv om jag åkte dit och smittade ner allihop. Igår när jag var in till stan och lämnade täcket så passade jag på att lura in KG på IKEA. Jag hade redan rekat och visste precis vad jag ville ha. Då det jag ville ha finns strax innan kassorna smet vi in där, lite konstiga blickar fick vi men det struntade vi i. Tog det vi skulle ha och ut via en självscanningskassa, tror inte vi var därinne mer än en kvart sammanlagt. Gissa om KG hade ett förnöjt leende på läpparna när vi satte oss i bilen, sånna shoppingturer är fullt i hans smak.
Det som inhandlades var två hurtsar med trådbackar som det ska göras ett skärbord av tillsammans med en skiva som jag tidigare inhandlat på IKEAS fyndhörna för 14 kronor. Köpte även två plastbackar med snett lock där jag ska ha mina scraps.
Jag och grabbarna började sortera tyglappar igår, kom till hälften ungefär. Fortsatte lite idag men så dök det upp några lappar som viskade att de ville bli en liten necessär, vem kan motstå en sån önskan?? Inte jag iaf....så jag ritade en liten trollslända och sydde ihop en nesse.

Här är lite bilder från kaoset som jag försöker bringa ordning i;

Nu ska jag steka på hamburgare till lunch åt mig och grabbarna sen ska det städas vidare.

Min kamp...

... mot Mister Deadline är nu över och vinnaren är JAG, trodde väl inget annat heller, även om utgången var oviss in i det längsta. Mister Deadline tog till fula knep för att besegra mig, han lierade sig med syster Fort och fel samt Mucklorna. Syster Fort och Fel överlistade jag med sprätten som vapen och Mucklorna måste haft brått för de hade inte gömt sakerna så klurigt. Nu är iaf doptäcket överlämnat till de som ska ge bort det, hoppas nu att den lille killen har glädje av det ett bra tag framöver.

tisdag 23 september 2008

Yrkestankar

Tycker det är så roligt att fråga barnen vad de har för planer inför framtiden. Dottern har sagt sedan 11 års ålder att hon vill bli Obducent, hon vill det fortfarande men vacklar lite om hon är beredd att satsa så hårt. Lilleman har ännu inga yrkesdrömmar, nåja inga allvarliga iaf. Så kommer vi till A, han har sagt i flera år att han ska bli kock. Sa vid nått tillfälle till mattanten i skolan att ska man bli kock måste man lära sig äta allt!! (Det var en dag när det serverades en rätt som han alltid avskytt; Lasange). Igår när vi var på väg till fotbollsträningen frågade jag honom om drömmen fortfarande var att bli kock. Men det var det inte, han hade fått höra att det är ett stressigt jobb, och stress är nått han inte klarar. Följdfrågan var då naturligtvis om han hade några nya förslag; Jadå säger han bestämt, det finns tre alternativ, Uppfinnare, Författare eller VD!!!!! Ja ni det gäller att satsa högt ;)

Kryssningsrapport

I helgen var vi som jag tidigare berättat i Helsingfors, vårt resesällskap var svärmor och hennes gubbe. Kg och jag tog bussen in till Uppsala, stoppade i oss en varsin hamburgare från McDonald eftersom middagen skulle bli sen. Promenerade till Willys där bussen mot hamnen skulle gå. En och en halv timme tog bussresan, trodde vi skulle få vänta på terminalen innan vi fick kliva på men det var bara att stega rakt in. Skönt! Vi åkte med Silja Serenad, stor och härlig färja!



Middagen var klockan åtta så när Taxfree öppnat så inhandlades en chipspåse och lite att skölja ner med. Jag köpte päroncider, det var banne mig den äckligaste cider jag nånsinn smakat, tänk er jästsaft smaksatt med ruttna mosade päron, blää. Drack två klunkar och hällde ur resten.

Till middag var det smörgåsbord och som vanligt proppar jag i mig så att risken att magen spricker är överhängande, men gott var det. Efter middagen gick vi till baren, svärmor tog en drink, inget särskillt med det kan man tycka, men jo det är väldigt särskillt, svärmor har inte druckit alkohol på 30år!!!!!!!!!!!! Efter att den äldre generationen gått till sängs altenerade jag och KG mellan en pub och den stora baren. Det var härlig medryckande musik på båda ställena. Klockan tre finsk tid gick vi till sängs och åtta var det dags att kliva upp och inte frukost. Så särskillt pigg var jag inte men det funkade. Framme i Helsingfors träffade vi KG`s moster och kusin.

Tog oss till centrum och tittade genom ett stort varuhus, jag storhandlade inte direkt men en trådrulle och ett vykort hamnade i påsen. Efter shoppingen åkte vi hem till KG´s kusin, en liten men urmysig äldre lägenhet. Trött som jag var somnade jag en stund i en fåtölj...
Vi blev bjudna på en härlig lunch;



Smarrigt fika;

Sen var det dags att ta sig till färjan och hemåt mot Sverige. Alldeles för trötta för några större utsvävningar, somnade klockan elva. En härlig resa som laddat batterierna ordentligt, men det ska erkännas att det var skönt att få komma hem igen......

söndag 21 september 2008

Ett år.....

sen som olyckan var framme och sånär tog vår käre J! Han lurade dock döden och finns kvar bland oss vilket vi är evigt tacksamma för. Det har dock inte varit något lätt år för oss, mycket oro och sorgsna tankar. Under våren kämpade jag med en dåres envishet mot hålet, stod länge och vippade på kanten. Med sommaren kom krafterna åter och nu ser jag bara framåt. Allt kan bara bli bättre.....
En stooor KRAM till er alla som på olika vis har varit ett stort stöd för mig, en del medvetet andra utan att veta om det. Kastar ut en slängkyss till den som vill ta emot den!!! Utan er alla skulle jag nog legat på botten och kravlat ännu..........

fredag 19 september 2008

Den jävla idioten!

Det här inlägget är kopierat;

Personligen kände jag aldrig Madde, även om hennes fina personlighet och positiva inställning lyste rakt genom dataskärmen och in i mitt (och många andras) hjärta. Nu har det startats en insamling till minne av henne och jag hoppas att alla som läser detta går in och skänker en slant. Vi ska besegra "den jävla idioten", som Madde själv kallade sin sjukdom. Men för det krävs pengar, så nu tycker jag att vi alla ska ta vårt ansvar och göra vad vi kan. Tillsammans gör vi stor skillnad och varje liten krona är verkligen betydelsefull!http://www.barncancerfonden.se/Gavor-Bidrag/Egen-insamling/Insamlingar/Den-javla-idioten/?mode=3
Ni får gärna kopiera mitt inlägg och lägga ut på era egna bloggar, kanske kan vi då nå ut till fler. Kom igen nu allihop så hjälps vi åt att besegra "idioten"!!!Klicka på länken och ge ditt bidrag med ett enkelt sms. Vi MÅSTE hjälpas åt!!!

Göta petter

..vad tiden går. Kan inte fatta att denna vecka redan är slut och helgen ligger framför fossingarna. Inte vilken helg som helst heller. Nä en barnfri helg då vi tar oss en tur till Helsingfors.Morfar stannar hemma och passar barnen. Har hunnit med en del sömnad i veckan, men mest har det varit dutta här och dutta där. Har gjort två applikationsblock från mönstret Dagsländor som jag köpte av tyger och ting.
Har slagit igång sömnaden av mitt stora täcke av tygerna från Liz som följde med mig hem från Quiltköping (ja tygerna följde med hem inte Liz även om det skulle varit trevligt!!).

Igår morse innan jobbet smällde jag ihop två Lizzannecessärer som några kallat den.....
Har gjort två små necessärer som är av lite annan modell och något större;


Har sytt en liten Snuttetrasa som namngivningspresent till en liten snutte;



Igår busade dottern och lilleman så hela huset ljöd av hjärligt skratt, värmde mammahjärtat;
Igår kväll hände nått som inte hänt på många många år, Lilleman kröp upp i knät på mig (ja det händer då och då) jag sjöng lite för honom och vips så sov han där i min famn, vilken känsla att ha en stor nästan nio år gamal kille sovandes i famnen!!
Gårdagen ja var ingen dum dag alls. Hade kurs på förmiddagen och sen kompade jag ut och tog en kamelpromenad (långa snabba steg) ner på stan, och där träffade jag Lotta från Sundsvall (första gången live) vi åt en lyxig mumsig lunch. Tog en tur till Quiltbiten, därefter en fika på Granby centrum, tack för kaffe och kaka Lotta! Därefter for jag hem och tog mig en tupplur, jisses så skönt det var. Nä nu är det nog dags att sluta svamla och se till att göra sig klar för resan istället.... Ha en trevlig helg!

tisdag 16 september 2008

Nu så...

..är grabbarnas playstation 3 hemma igen efter tvvå månaders spa-vistelse. Nöjda och glada är vi allihop!

måndag 15 september 2008

Utbrottet som kom av sig

Jag har laddat hela helgen för att in på el-firman och skälla lusen av snorvalparna. Idag fullkomligt sprutar det av laddningen, fick ett sms nu på förmiddagen att spelet är klart att hämtas. Sablar oxå, nu får jag ta och ladda om och sätta på det sötaste leendet jag har. För säkerhets skull väntar jag tills imorgon med att hämta det :)

söndag 14 september 2008

Jag förstår inte

Har i ett tidigare inlägg beskrivit hur det är att ha en tonårsdotter i huset, att allt som iaf har med kroppsrengöring, hårvård och make-up har en tendens att ta slut fortare än det borde. Igår ertappade jag henne med min ögonskugga som hon bedyrat inte var i hennes smak!! Allt det där kan jag se som Pay back för allt jag lånade och överanvände av min mammas saker, så jag har förståelse för att det händer, måste bara få låta illa eftersom det hör till min lott. Vad jag däremot har svårare att förstå är de två yngstaq medlemmarna av min familj. Ändå sen de båda kunde gå och prata har det tävlats och inte på skoj utan på blodigt allvar. Vem får på sig kläderna först, vem kommer först till bilen, vem öppnar dörren till dagis, vem får mat först osv osv. Ett moment som kunde vara lite knivigt när de var yngre var sänggåendet, kom då på att vi tävlar om saken, alltså vem kommer först till sängen, alla knep var tillåtna. Roligt var det många gånger bara inte Lilleman kom sist, kunde hända att han då bölande gick ner till pappa igen. För det är ju inte bara tävlandet som är grejen utan det måste vinnas till varje pris, och den som förlorar tar gärna till antingen tjuvnyp på brodern eller skriker i högan sky så fönsterrutorna skallrar. I värsta fall så tar de till handgripligheter att smockar till. Just det där att det ska tävlas om allt och att det dessutom är så viktigt att vinna och den som inte vinner blir förbannad är det som jag inte kan förstå. Mången gång har jag hört rugnande skratt när de lekt och busat som plötsligt byts i ilskna skik där jag snabbt fått ingripa för att sära på dem. Varför varför är de så?? Jag kan inte fatta, måste bero på att de har för mycket testosteron....

Förkylt var det här...

Host, harkel och snörvel är de ljud som upprepas ideligen i vårt hus då hela familjen drabbats av höst-förkylning. Hoppas dock att vi ska vara så pigga att vi kan åka till skola/jobb i veckan, men det återstår att se. Måste ju vara pigg och alert på fredag då vi far iväg på en kryssning till Helsingfors, ska bli riktigt skoj att komma iväg utan barn, vet inte när vi sist gjorde nått en helg utan barnen. Morfar ska passa barnen så inte kommer det gå nån nöd på dem inte.
I fredags ringde till den stora elkedjan för att höra mig för om vårt Playstation 3, tjejen jag pratade med var mycket trevlig och tyckte att vår väntan helt klart var över det acceptabla. Hon skulle se till att nån från butiken ringde upp, men si det hände inte. På måndag tänker jag därför ge mig in i butiken och nåde den snorkige snorvalp som försöker sätta mig plats, inte tänker jag lomma iväg med svansen mellan benen, nää då ska de få se på humör....
Idag ska jag ta det lugnt, sy lite och bara vara. Måste ju som sagt bli av med Herr Virus. Ha en fin söndag!

onsdag 10 september 2008

Så paff...

..och så glad!! För ett tag sen försökte jag beställa två mönster som jag föll för i en blogg. Fick världens strul med Paypal och efter ett par väl valda finska ord (brukar alltid svära på finska för det biter bättre...) så gav jag upp. Igår när jag kom hem låg ett brev från Australien med de mönster jag ville ha. Gjorde mitt bästa att knaggla ihop ett mail på engelska där jag frågade hur jag skulle betala. Idag när jag kom hem så hade jag fått ett mail som talade om att jag fått dem som gåva! Vilken underbar människa TACK TACK så kul det ska bli att sy dem.....

Här är bloggen;

http://theredbootquiltcompany.typepad.com/

Redan...

..mitt i veckan, hur gick det till? Har gått som i ett rus och svävar fortfarande på små moln efter den underbara helgen. Det är ju ingen vanlig vecka det här heller, måndagen hade jag kurs i KBT (kognitiv beteende terapi) super skoj och intressant kurs. Igår var jag kursledare själv då jag och en kollega för första gången höll kurs i Hjärt och lungräddning för vara arbetskompisar. Även idag ska vi hålla en kurs. Imorgon ska jag till Stockholm för föreläsningar, fredag hemma studier. Som sagt lite annorlunda vecka. Igår på väg hem svängde jag in till Quiltbiten och kompletterade med lite röda tyger till ett täcke som jag står i startgroparna till att sy, fast jag måste nog försöka sy klart lite av det som väntar först. Avslutar med en bild från ett arrangemang som fanns i FQ´s monter på mässan, riktigt höstigt vackert;


söndag 7 september 2008

Trött men ack så lycklig!!

Fötterna värker, huvvet går runt av all inspiration och möten med andra både nya och "gamla" bekantskaper. Min helg startade fredag morgon klockan tio när jag gav mig mot Arboga där jag jag stämt möte med Quiltbussens passagerare; Chaffisen Mimmi, Malin, Ullis och Linnea! där intogs en gemensam lunch, till sällskap fick vi även Quiltankorna. När magarna fått sitt fortsatte färden. Dä jag kände mig osäker på vart vi skulle bo så hade jag bestämt mig för att ligga bakom Quiltbussen, min lilla Yaris hade jämnt skägg att klara av det uppdraget :) Vid halv fyra hade vi i alla fall instalerat oss på hotellet, denna utsikt hade M,M och L, mycket passande för damerna enligt min åsikt.
Fick en underbar present av min rumskompis Ullis som jag ska förvalta väl;

När allt var på plats på rummet gav vi oss ut på äventyr, ett besök hos Helen, där fanns massa fint, men jag lyckades hålla shoppingfingrarna i styr. Sen en provianttur på Apoteket Röda näsan och Hemköp. Tillbaka till hotellet med dessa saker, sen dags för en middag. Mumsig kebabsallad för min del. Men magarna fyllda gav vi oss av mot mässan, mycket fint fanns där att titta på, lite slank mer i kassen. De andra gick tidigt till hotellet, Ullis och jag tog oss först en tur till Textilia, där köptes det lite tyg. Tillbaka till hotellet och satte oss i varsinn fåtölj med en kopp kaffe, bubblade en god stund innan vi tassade in på rummet och sängen. Lördagmorgon var det tidig uppstigning och en härlig hotellfrukost innan vi gav oss av mot mässan igen. Regnet stod som spön i backen så det blev till att ta bilen. På lördagen hjälpte jag Annika (FQ) i hennes monter. Jisses vilket ös det var, många köpte äldre nummer.... flera nya prenumenanter skitsoj rent ut sagt, men när mässan stängde klockan fem värkte fötterna och huvvet kändes som sockervadd. Hade lugnt kunnat stannat på rummet och sovit om det inte vore för att jag var så hungrig. Middagen intogs denna gång på Harrys (stadshotellet). Efter maten satt jag, Ullis, Linnea och Malin kvar. efter en timme eller så anslöt Annika, Sussie, Liz och Paul. Några Tequila intogs av de som vågade;
Skakade loss rumporna ordentligt på dansgolvet innan vi hörde hur sängen ropade på oss och vi rusade dit. Slocknade ovaggad :) Fanns de som hade lite problem med att äta frukost på söndagsmorgonen (inga namn...) men jag hade inga problem med aptiten. Hjälpte Annika lite även på söndagen men då var tempot betydligt lugnare och jag hann med lite shopping oxå;Det här godiset fanns hos Liz;Men den hög som fick följa med mig hem därifrån var i en annan färgskala;


Fick en helt underbar T-shirt av Annika;Strax efter två rullade Yarisen hemåt, hemma vid sju, har bara packat upp det viktigaste; Inköpen!! Nu är det dags för sängen, imorgon är det kurs i KBT så jag behöver vara rätt utvilad :)

Ett stort tack till er alla vänner som förgyllt min helg, hoppas vi träffas snart igen....

fredag 5 september 2008

God morgon alla sköna!

Idag var det segt att vakna fast det i rimlighetens namn inte borde vara det. Nu är iaf pojkarna skjutsade till skola/buss och jag ska dricka en kopp kaffe till. Därefter gäller det att kolla över packningen, vid halv tio ger jag mig sen iväg. Kvart i tolv ska jag möta upp Quiltbussen i Arboga för en gemensam lunch, innan vi kör vidare mot Lidköping. Så i helgen får ni fika utan mig för jag tänker ge mig ut i verkligheten och frottera mig bland goa vänner, trådar och tyger, ett å annat aaa, ooo och ny inspiration med i bagen hem.
Ha en fantastisk helg för det kommer jag garanterat att ha!!!!

torsdag 4 september 2008

Vänner

Så här halv sju på en torsdagsmorgon känner jag mig lite filosofisk, eller befinner jag mig fortfarande i nån sorts dröm värld!?!? I alla fall funderar jag på det här med vänner och hur det har förändrats. I ungdomen (inte för att jag är skitgamal nu men nån ungdom är jag ju inte längre....) träffade jag mina vänner om inte varje dag så väldigt väldigt ofta. Vi satt och skvallrade, testade sminka varandra, var på span-promenader, eller bara tittade på TV. Sen kom första barnet och fortfarande träffade jag kompisar ofta, men kanske på ett lite annat plan. När nummer två och tre kom så fikades det ofta med andra mammalediga, eller så gick vi promenader, men kvällstid satt jag oftast hemma. När sen föräldraskapet skulle kombineras med arbetslivet så blev de inte mycket andra sociala kontakter än de med arbetskamraterna.
Internet utvecklades och jag började maila, på så sätt bibehölls kontakten med vänner som jag inte hann med att träffa. Jag började sy lappteknik och hittade grupper av likasinnade där jag fann ny vänskap. Har idag fem år senare träffat flera av dem och med vissa har det utvklats djupare vänskap även om jag inte träffar dem så ofta så har vi mer eller mindre daglig kontakt. Nu börjar jag närma mig det fenomen jag funderat på, så bra det är med internet och bredband. Jag "träffar" underbara vänner regelbundet och vi skvallrar visar upp vad vi sytt och berömmer varandra, berättar om motgångar och får stöd osv.
I slutet på förra året skaffade jag denna blogg, i och med den hittar jag fler syvänner och även icke syendevänner. Har kommit på att fika stunderna på café eller hemma hos någon vid mammaledigheten har återkommit fast i en annan form. Efter jobbet när middagen är avklarad sätter jag mig med min kaffekopp och surfar runt på bloggar, läser om vad ni gjort, vad som gör er arga, lessna eller glada, på så sätt känner iaf jag att jag hänger med i era liv och jag får en trevlig "fikaträff" utan att behöva åka hemifrån. Känner mig inte alls lika ensam och isolerad längre utan det känns som jag alltid har sällskap varje kväll.
Ett stort tack och en stooor cyberKRAM till er alla som gör min vardag lite roligare!!!!

tisdag 2 september 2008

Ibland så...

blir jag bara så förbannad på dessa högdragna snorkiga valpar som jobbar på större elkedjor. Finns två stora kedjor som jag bara handlar av yttersta nödfall då jag tycker deras säljare och servicepersonla saknar viss social kompetens. De kan verkligen få en att känna sig totalt inkompetent. Även om det ska erkännas att det sista året blivit bättre på en av butikerna i min närhet iaf. Vi har hittat en butik i stan där vi känner oss väl bemötta och får bra service. I början på juli lämnade vi in killarnas Playstaion 3 som slutat fungera, killen sa att det skulle kunna ta upp till 4 veckor. När vi nu fortfarande inte hört ett pip åkte vi in i lördags för att höra vad som var problemet. Vi mötte en urgullig kille som lovade att kolla upp saken och höra av sig igår, hörde inget så jag tog svängen om butiken och mötte en sån där!!! Jag menar snorkig, högdragen tittade på mig som nått mindre värt och förklarade att firman de skickar till ibland har problem att få fram nya konsoler. Kändes som om han ville få mig att förstå att två månaders väntan var väl inget.... med två killer som håller på att trampa sönder golvet i otålighet!! Att möta en sån där förbannade oförskämd snorvalp på en måndag när jag dessutom hade skallebank, kan få mig ur slag. Och lusten att hoppa över disken för att trycka upp den lille ...mot väggen var stor ska ni veta, men lyckades behärska mig. Fick beskedet att två veckor till kunde jag nog räkna med, grrr. Tror jag ska utöva terror och åka dit varje dag så sätter de nog snart ett spel i händerna på mig bara för att slippa.....

måndag 1 september 2008

Hemma!!

Hade sån skallebank idag att det inte blev några festligheter för min del, åkte hem och åt torsk och sparris istället :) Eftersom jag var hemma när det fortfarande var ljust ute passade jag på att fota ett litet set som jag sytt klart i helgen. En necessär och en blöjväska passande till en liten tjej, broderierna är från Smartneedle. Eventuellt tänker jag medverka på nån marknad i höst eller till jul och måste ju då sy ihop lite....

Snart snart så är det årets helg, åhh vad jag längtar........

Höst!!

Nu är det verkligen slut på sommaren, visst kan det komma en å annan skön dag men inte alls på samma sätt.
Dags att byta blad på kalendern, redan september!! Ute är det 6,6 grader och moln täcker himlen. Jag är ju en sån där toker som faktiskt gillar hösten, alla sprakande färger, tända ljus och soffmys under ett varmt täcke, det är inte fy skam :) Det enda som jag verkligen inte gillar är mörkret, mörkt när man åker och mörkt när man kommer hem.
Har iaf en del spännande att se fram emot, börjar med nu i helgen då jag ska till Quiltköping och klappa tyger, äta å dricka gott. Nästa äventyr händer helgen 19-21 så ska pappsen vara barnvakt och vi ger oss iväg på en Helsingforskryssning alldeles utan barn. I februari ska vi åka till Åre för att åka slalom, allla utom A har nån gång testat, han är övertygad om att han kommer bryta benen, vilket jag hoppas att inte gör :) Kommer att bli lättare att jobba med dessa morötter framför näsan.
Ikväll är det sen hemkomst, Akademiska sjukhuset firar 300 år och bjuder sina anställda på middag och underhållning i Uppsala konsert och kongress. Är inte så sugen men blir säkert trevligt......