onsdag 4 februari 2009

Alltid lär man sig nått

Idag har jag varit på kurs, att handleda studenter. Detta kurstillfälle fokuserades det på kommunikation, mycket övningar och reflektioner över sig själv. Jisses vad nyttigt, skrattade rätt gott och många aha-upplevelser blev det. I en av övningarna handlade det om Tempo, hur snabb man är på att fatta beslut. Vår föreläsare bad oss tänka oss en linje med en skala ett till tio, där tio är snabba beslut och ett tar man lite tid på sig och funderar nog. Vi skulle ställa oss där vi tyckte vi passade bäst. Den som följt min blogg kan nog räkna ut var på linjen jag ställde mig, en ytterlighet och det var inte på ettan. Jag var ju inte ensam där och när vi skulle sitta och diskutera var det ganska befriande och skoj att höra om dessa tjejer som var likadana, för vi var bara tjejer i den gruppen. Av fyra killar i kursen så var två stycken ettor. Inte förvånande.... Vi kom underfund om att vi alla hade män som tillhör den nedre skalan. Vi var alla rörande överens om att dessa segisar kan reta oss till vansinne. Som när jag ger KG två middagsförslag; "Har inte inte så stor betydelse". Eller ibland när jag ställer en fråga så kan han vara tyst i fem minuter innan han ger ett svar, då gäller det att räkna baklänges från hundra för att det inte ska bildas alltför stor rökutveckling ur mina öron, ibland lyckas jag ibland inte. En av de mest irriterande episoderna inträffade en sommar när jag besämt att KG skulle få besluta var och när vi skulle åka på semester. Jag gav massor av tips och frågade ofta var han tyckte vi skulle åka. Ju närmare semestern vi kom desto mer frustrerad blev jag. När vi haft semester en vecka höll jag på gå upp i limningen. Kommer så väl ihåg att jag satt på trappan med en kaffekopp i handen, KG tvättade bilen när han kläcker ur sig, kan du kolla om det finns en stuga i Rättvik. På frågan när han tänkt att vi skulle åka fick jag svaret; imorgon. Kaffet höll på att spruta ur öronen på mig!! Jag ringde runt som en tok och fixade å donade, en stuga fick vi och vi åkte iväg. En trevlig semester fick vi, men det var första och enda gången han fick ta det beslutet. Numera bestämmer och bokar jag i god tid!!
En annan sak jag lärt mig idag är att det går inte att vara spontan och smart samtidigt, det är nog därför det ofta blir fort och fel för mig!

8 kommentarer:

 1. Hihi, den med stugan var bra ;o)
  Här är det tvärt om... gubben ställer frågor och vill ha snabba beslut, medans jag gärna vill ha lite tid att fundera innan jag bestämmer mig. Fast lite tidigare än dan innan vill jag nog boka :o)
  Kramar Ullis

  SvaraRadera
 2. Äh, det där tror jag inte på - att det inte går att vara spontan och smart samtidigt alltså. Fast det gäller kanske bara högerhänta?? ;-)

  Puss på dig, ditt härliga yrväder där!

  SvaraRadera
 3. Hihihihihihh, vi står på samma linje du o jag Lizzan.
  För mej är det Fort & Fel
  men attans å mycket kul jag har efter vägen. Min gube lever efter " jag ska, vi tar det i morron " gggrrrr. Nä här o nu , jag kanske inte har nån morron dag eller så har jag ångrat mej o inte vill då,
  Nä mans ka smida medans järnet är varmt. Hhahah
  Ja tänk så vi är
  Kramar i massor

  SvaraRadera
 4. Jag har det precis likadant hemma hos mig :)))Kram

  SvaraRadera
 5. Skönt att höra att man inte är ensam. Här ska det ältas och tjatas och vara så fruktansvärt omständigt så det roliga hinner försvinna innan det väl är dags. Spontanitet, härligt ord men det är bara jag som vet vad det betyder!

  SvaraRadera
 6. Snabbt och rappt är min paroll...Medans mina barn är mera slowmotion och KM sätter sej i bilen minst fem minuter före! kram.

  SvaraRadera
 7. Hej hopp!

  Jag och barnen kör nog upp till era trakter nästa helg, om jag får ledigt mån-tis i vecka 8, så är filten färdig då kan jag ju komma och hämta den om ni är hemma och har en stund över för besök. Men stressa INTE med den om den inte är klar, då får den komma med posten senare!

  Vi kan även diskutera kryssningen. Det blir kanske bäst för oss att ta det i april om det funkar för er. Vi har lite svårt med barnvakt i mars eftersom mamma är på Teneriffa hos lillasyster då och käraste svärmor i Finland ett par veckor.

  Ha en mysig helg så hörs vi!
  KRAM

  SvaraRadera
 8. Oj vad jag känner igen mig ;o) Min KM kan påbörja en mening, stanna upp mitt i och fortsätta på den efter 10 minuter!!! Jag blir galen!

  Kram
  Anette

  SvaraRadera