lördag 15 maj 2010

Mina bra sidor

Jag är bra på att:
- spilla,
-skräpa ner runt mig,
-lämna kaffeskvättar här å där
-lägga bort saker
Men framför allt är jag bra på att misslyckas med att baka sockerkaka!! En gång om året tvingas jag inse att det verkligen är nått jag bör undvika, men ändå så tvingas jag försöka. Som mamma till en fotbollskille så ska man sköta fika/kiosk och till det uppdraget hör att baka två sockerkakor. Hittills har åtskilliga åkt i soporna och vi har fått åka i panik till ICA för att köpa nått. Följden är att så fort jag får lappen i min hand så ögnar jag igenom och blicken fastnar på det datum då det är min tur...ångest nivån skjuter i höjden och jag drömmer om elaka människoätande sockerkakor flera nätter innan det är dags.. var jag sitter och var jag står så rabblar jag "jag kan baka sockerkaka, jag är inte rädd". Imorse var det då dags och KG gick här å tjatade på mig, till sist var det bara att utrymma köket och ge mig i kast...familjen höll sig långt borta när de hörde hur jag gormade "hata jävla sockerkaka!! Till sist fick jag iaf hop smeten och in i ugnen...gick som en äggsjuk höna och vankade..Skulle jag lyckas denna gång?? Mitt i allt kommer KG sliter upp ugnsluckan och säger..mmm.. det luktar sockerkaka!! Gisa om han stod högt på min hata lista??? Nåja jag tog ut kakan och den såg helt okej ut förrutom brända kanter..smakar helt okej om man tar bort brända kanterna. Suck det fick bli köpebröd även denna gång. Nu är det ett år till nästa gång...kanske kanske lyckas jag då???

3 kommentarer:

 1. Vill du ha ett tips? Kungsörnens mix är kanon om du lägger till ett ägg & smör enl. förpackningen =o) Men säg inte till min äldsta att jag sagt det ;o)Som blivande konditor blir hon liiite upprörd när hennes mamma gör så, hihihi.
  Krrraaammm!

  SvaraRadera
 2. hmm kan du inte be dottern om hjälp? Eller behöver du köpa ny ugn kanske??

  SvaraRadera
 3. haha tur det finns de som har lön för att baka!

  Jag har samma grej med "SilviaKaka" fattar inte vad et är med denna kaka, men det blir totalt misslyckad varje gång jag gör ett tappert försök, för tycker den är så himla god!
  Testar du o göra den så lyckas du GARANTERAT - det säger alla till mig iallafall...

  Lycka till!

  SvaraRadera