söndag 5 maj 2013

Söndag.....

...oh vilken härlig helg vi haft, massor av utevistelse trots halv storm. Jag har aldrig varit nått för trädgårdsarbete, nog har jag kunnat njuta av blommor som ploppar upp här och där, men att sköta en rabbat...urk...tråkigt...man blir smutsig...och tve vale för alla kryp och maskar som dyker upp när man minst anar. När vi flyttade ut hit skänkte jag en stor tacksamhetens tanke till min farfar som tagit bort alla rabatter (de har i sina dagar svämmat över hela gården) så trädgården krävde endast gräsklippning. I takt med min växande fotointresse har jag oxå fått ett intresse av att ha blommor i min egen trädgård. För många år sedan sa en arbetskamrat till mig att intresse för trädgården och blommor kommer när barnen blivit större och man får mera tid, pyttsan tänkte jag, aldrig på en kofot att ni kommer se mig med röven rakt upp grävandes i en rabatt, men det är just precis vad man kunnat se idag vid passage av min gård... maskar, spindlar ja tom myror har passerat mina fingrar och jag nästan inte alls skrikit, mina stackars händer har varit alldeles lortiga av jord, och nu sitter jag här fånigt och väntar otåligt på att få njuta av resultatet. Tills dess kryper jag runt och njuter av det som finns sedan tidigare.....
Nu tar jag och kryper till sängs för att ha krafter att ta itu med veckans utmaningar..... Tack å go natt för mig!!

3 kommentarer:

 1. Hmmm, känner igen lite av det där, men upptäcker hur jag hellre vill odla i zinkbyttor och minimera rabatterna. Har fått sådan lust att sitta och blunda med näsan vänd mot solen;-)
  Kram//Maja

  SvaraRadera
 2. Där ser man... sent ska syndaren vakna! Men var du lugn... det är bra för både kropp och knopp att ha skit under naglarna! Trädgården läker... det är jag helt säker på och även den som inte är trasig mår bra av det som växer! Att krypa omkring med kameran är ochså gött!!
  Kramen

  SvaraRadera
 3. Aldrig i livet jag skulle låta myror krypa över mig!! Själv är jag utan "gröna fingrar" och får allt satsa på nya alter varje år... ;-)

  SvaraRadera