torsdag 22 oktober 2009

God morgon

Utanför fönstret är det totalt bäcksvart och inte gör det starten på dagen någe lättare för min del. Tröstar mig med att det är sista arbetsdagen för veckan och att jag är fullbokad hela dagen, det gör att dagen kommer gå lite fortare och inte kännas så tung.

Idag är det inte vilken dag som helst, idag fyller vår Lilleman tio år!! För tio år sen vid den här tiden var jag på väg in till BB med svåra magsmärtor och ifrågasatte min intelligens. Sa till min chafför att jag inte kunde vara särskillt smart som utsatte mig själv för denna plåga en tredje gång, uttryckte mer än en gång att jag inte längre ville vara med utan stänga av hela skiten och åka hem istället. Men si det gick ju inte och 9.50 titta vår lille kille ut, all smärta var borta, och lyckan var fullständig. Lilleman var ett ganska snällt och förnöjt litet barn så länge tuttarna fanns inom räckhåll. Men gick mamma ut ur huset så vaknade han och skrek som en båtvissla tils jag kom hem igen. Vid fem månade hade den lille tänder och använde dem till att bita hål på mammas bröstvårta, sen var det slut på den ammningen och den lille busen fick nöja sig med välling, inte för att det var lika kul, napparna skrek ju inte när han bet. Efter ett års ålder så ändrades humöret på den lille gossen, han hade använt sitt fösta år till att samla på sig kraft och de använde han. Rackarns vilket humör!!!! De finska generna hade slagit i genom big time. Gick det inte hans väg så satte han sprätt på hela familjen med sitt vrål. Inte var det mycket som behövdes heller, räckte med att brorsan kom först till bilen, fel antal pannkakor på tallriken. Långsint var dessutom. Det är i stort sätt bara familjen som ser dessa sidor, iskolan gör han inte så mycket väsen av sig och är rätt lugn, tills de kommer ut på skolgården och spelar fotboll, då händer nått med den lugne killen och det humör vi ser hemma visar sig. Sport är verkligen denna killes stora passion i livet, han sitter gärna med pappa i soffan och tittar på fotbollsmatch på helgerna. Vet inte riktgt vad jag tycker om det, en viss mister pappa har ett språk som är rent vidrigt när det inte går som han vill och riken är väl stor att vi snart hör samma grodor ur hans lilla mun.... Stor GRATTIS till vår älskade kille idag!!!

Nu är det dags att se till å bli klar för dagens jobb, ska bli såå skönt att komma hem ikväll och veta att nu så är det helg!!

4 kommentarer:

 1. Finskt sisu kan man aldrig ha för mycket av :) Grattis till 10-åringen!!! Jag har ju en av samma årgång själv...kanske det var nåt i luften det året som gjorde dem extra envisa???!!!!

  SvaraRadera
 2. Hipp, hipp, hurra! Stort grattis till S idag kommer här från släkten i Hestra! Hoppas att han får en toppenbra födelsedag!

  KRAM

  SvaraRadera
 3. Att läsa om enorma urkraften i alla förlossningsberättelser är fascinerande tycker jag!

  Härlig skildring om er minsting som verkar vara en goer kille med mkt bra finskt sisu!

  Trevlig helg, många kramar

  SvaraRadera
 4. Hej hej
  Du har en utmaning från mej i min blogg

  Kram kram

  SvaraRadera