måndag 19 augusti 2013

Självkänsla

Igår var jag på en workshop med en sprudlande inspirerande tjej, Emelie Olsson. Hon började att inleda med hur viktigt det är att inte nedvärdera sitt arbete utan att vara stolt över det man presterar. Sen skulle vi presentera oss, jag som nummer två, hade väl inte spelat så stor roll när min tur hade varit....kände hur jag gick tillbaka till skolåldern och fick fram att jag är hobbyfotograf som tycker om att fotografera det mesta testar och vill lära mig, mest natur och macro ....phuuu så skönt när det var klart och blickarna vändes mot någon annan.

Det är ju inte riktigt den jag är, jag vågar normalt prata och vara naturlig i många situationer. Men här befann jag mig bland människor jag inte kände (bara sett på nätet) visste att de flesta hade eget företag och är grymma fotografer. Dessutom skulle jag prata om mig själv...huua... Fotograferade duktiga modeller i två timmar, det sa bara swisch...Kul var det och trevliga människor, nått jag absolut kommer göra om..... När nu flera har lagt upp bilder i kursforumet så tänker jag shit....sådär bra är nog inte mina bilder.... Återigen jag är ingen ska inte komma och tro det heller.....

Lika med min andra hobby att sy lapptäcken, jag är bra på det men jag värderar inte mitt arbete så högt. När jag får beröm för min quiltning så tänker jag tyst för mig själv...jojo ni ska bara se på nära håll...ibland säger jag det oxå lite skämtsamt, "den tål inte närmare syning"...eller så påpekar jag gärna om nån söm är sne eller så....

När jag tittar och söker jobb är jag livrädd för att söka något utan för min lilla låda, tänk om de läser mitt CV och skrattar läppen av sig..... för att jag inte alls har de kvalifikationerna som krävs. En go vän som jag ibland kallar för min mentor sa så sant så " bjud på det då!!". Så det har jag gjort ett par gånger nu, visst jag har inte hört ett pip förrens efter ett långt tag och då jag fått ett mail om att tjänsten erbjudits annan sökande. Inget hemskt hände, blev inte utskrattat och utpekad när jag gått på stan, om nån sitter på sin kammare och tokskrattar åt mig si så bra att jag fått sprida glädje!.... Så på´t igen bara, nån gång kanske det nappar rent utav :)

Sen kan jag väl ta det där med hem när jag ändå är igång, hur många gånger har du inte ursäktat dig hur stökigt det är hemma när det kommer besök, eller hört ursäkter från vänner när du besökt dem. Oftast inte ostädat nånstans men ändå ska det påpekas...som om vännen nu kommer för att bedömma ditt hem och inte för att träffa dig!! Jag prioriter ofta så mycket annat framför städning och ingen annan i familjen verkar lida tillräckligt så ja det är rörigt hos oss!!

Nää nu får det jävlaranamma vara bra med sånna här fasoner, jag är duktig på att fotografera även om jag har massor kvar att lära (tar väl aldrig slut) och jag gör det för att jag mår bra av det!

Jag kan sy och min quiltning är helt klart godkänd och jag ska vara stolt över mina arbeten!!

Dessutom är jag en sjujäkla bra psykiatrisjusköterska som kan bemöta olika sorters människor och jag ska fortsätta vara lite djärv och söka jobb utanför trygghetszoonen.

Men nej jag är INTE bra på att städa, det är inte ens viktigt för mig....så vill du komma hem och hälsa på mig gör det för att du vill träffa mig inte för att bedömma mitt hem!!
Nu ska jag ta och redigera en bild eller två... PUSS och KRAM!!


11 kommentarer:

 1. Så sant du skriver, vi ber hela tiden om ursäkt för en massa saker som ingen annan behöver bry sig om. Det finns så mycket annat viktigt än att städa. Det viktigaste är väl att träffa personen som man besöker. Ska ta efter lite av dina tankar. Jag påpekar också det som är fel på det jag sytt, oftast är det bara jag som ser det. Lisbeth T

  SvaraRadera
 2. "Min" Lizzie!
  Tack för de orden och bra rutet!
  Lööv U.

  SvaraRadera
 3. Skönt att höra att fler än jag inte är så bra på att städa. Den där "Jante-lagen" ska vi ta och sparka i baken så att den flyger all världens väg. Vi ÄR bra även om vi inte är världsbäst vare sig det gäller foto, quiltsömnad eller annat (utom städning).
  Kram

  SvaraRadera
 4. Go Lizzan, go Lizzan! Såklart du är skitbra! Ingen av oss andra tvivlar på det - bra att du ska sluta med det med !! Kram

  SvaraRadera
 5. Vet du Lizzan... jag skulle gilla att komma hem till dig bara för att träffa dig!! Du är duktig på många olika saker du!! Och du duger jättebra... glöm inte det.
  Kram

  SvaraRadera
 6. Du har helt rätt, man ska göra det som man tycker är roligt, livet är för kort för att hinna med allt..... Jag tycker inte heller om att städa.....

  SvaraRadera
 7. Vilka väl valda ord, stämmer in på många utav oss.När ska vi lära oss att värdera upp oss själva?.Håller just på att städa för att jag ska få besök utav gamla arbetskamrater imorgon:O)))Kram på dig, duktiga du!

  SvaraRadera
 8. Den här kommentaren har tagits bort av skribenten.

  SvaraRadera
 9. Bra skrivet! Vi är nog många som behandlat oss själva på samma sätt. När jag var liten fick jag alltid höra att " självberöm luktar illa". Det har tagit mig många år att våga säga att jag faktiskt är bra på något.

  Du ÄR bra på att fota och att sy. ;)

  Kram och tack för att du delar med dig.

  SvaraRadera
 10. Lizzan, precis som jag skrev till Dig för en vecka sedan, skriver jag i dag igen. För "jag är helt enig med Dig" om detta också!

  Dollandesign

  SvaraRadera
 11. Du är bäst på att vara den du är!
  Fortsätt med det !
  Pöss!

  SvaraRadera