måndag 26 april 2010

Livet leker...

Måndagen visade sig bli en riktig höjdardag, lugnt på jobbet (menar runt ikring... hade jobb så att tiden gick lagom fort..)hem och fixa middag. Upptäckte att nu funkar internet igen, tack för det Televerket. Gjorde ett sista tappert försök med att sparka liv i broderingen, fått tag i en dator med XP, satte in programvaran, funkade klockrent, kopplade in maskinen, jo datorn kände av maskinen. Men sen var det stopp, gick tusan inte att föra över broderierna till maskinen. Lovar att jag höll på att köra över surläppen med skrivbordsstolen...men rätt var det var så slog det mig, undrar om det funkar om jag sätter in kabeln från broderienheten i maskinen...BINGO!! Gissa om jag kände mig som Nordupplands Dumbom!! Men nu så ska jag handla lite nödvändigheter imorgon och sen ska jag brodera om inte mycket så iaf lite....

Har fått ihop min scrapstopp och nu tigger jag om lite tips, vad ska jag ha för bård?? Och ska jag rätta till de tre små felen?? Ett av tipsen kommer att belönas med nått skoj.... Klicka på bilden för större bild...Nu ska jag ut och busa lite med fröken Vild!

9 kommentarer:

 1. Hej Lizzan!
  Jag såg dina söta små unika variationer :0) och tycker inte att det gör någonting!Fanimej alldeles för mycket att sprätta och vad gör det att de blivit lite felvänt om 100år? Jag tyckte toppen var döläcker. Om jag skulle sytt bård till den skulle jag först
  lagt en smal 1½" röd eller blå, sen en ram med SnS-rutor med vit mitt och fortsatt scraps runt om och sedan skulle bården avslutas med en bredare röd eller blå bård.
  Sy så det ryker!
  Kramen/Sussie

  SvaraRadera
 2. Du kanske ska rätta till i alla blocket som är vänt åt fel håll i raden närmast kameran. Några andra fel ser inte jag i alla fall. Ser bara helt fint ut.

  Vad tror du om först en vit ram, sen en sydd ram av rutor på kant och så en vit ram till utanför?

  SvaraRadera
 3. Vilken härlig färgklick! Om de felvända blocken stör dig - rätta till, annars tycker jag du kan strunta i det!
  Vad sägs om en smal vit bård och sen en lite bredare i någon stark färg, tex den mörkrosa?
  Kramar Ullis

  SvaraRadera
 4. Så fint och så härligt att du är på G igen! Jag skulle föreslå en smal vit ram sen en scraps ram och sen en vit igen, Anna hann före men det visar ju på att hon har så god smak :)))Kramisar

  SvaraRadera
 5. Åsa Frankén27 april 2010 12:57

  Hej!
  Dina små fel fixar du bara om det stör dej, annars vart den fin.
  Jag föreslår att du fortsätter med schraps till bord också.
  Jag skulle nog sy rektanglar som du syr ihop på långsidorna.
  Så det blir som ränder från mitten ut till kanten.
  Möjligen ha någon ram innan borden börjar.

  SvaraRadera
 6. Toppen är såå läcker! De "felvända" blocken tycker jag skall vara som de är, ser lekfullt och bra ut. Jag hade nog sytt en smal kant i någon klar färg, sedan en bredare vit (kanske lite mönstrad) och avslutat med kantning i annan klar färg.
  :-)

  SvaraRadera
 7. Rätta till eller inte rätta till, det är frågan. Jag stördes inte nämnvärt av det, det är upp till dig om du ids bakåtsy??!!
  Bård? Jo, jag föreslår först en smal vit kant, en tittkant i någon av dina rutors färg utanför den smala vita kanten.Och sist en kant med spetsställda små kvadrater, samma som i kvilten utanför denna.
  Allt beror förståss på om du har tyg till detta.

  SvaraRadera
 8. Wow så fint täcke du har gjort! Vilka härliga färger!

  SvaraRadera