torsdag 28 november 2013

Tack!

Måste börja med att säga stort tack till de gulliga peppande kommentarer jag fick på mitt förra inlägg! Värmde mig gott att läsa om att ni gillar mina inlägg hur ofta/sällan de än kommer! Kan lova att jag inte kommer tvinga fram något bara för att jag måste utan bara skriva när jag känner att jag vill. Har som tänkt om lite, en levande blogg är inte bara en med täta inlägg utan även en blogg med innehåll i inläggen. Så jag kommer tänka kvalitet framför kvantitet, vem vet ibland kanse det blir ofta ibland sällan, men det viktigaste är att jag har kul!
Puss å Kram till er alla!

måndag 25 november 2013

Prestationsångest....

... har hamnat i ett låst läge, vill så gärna blogga, om inte varje dag så iaf nästan. Mitt mål när jag började var att ha en levande blogg, just nu är den dock döende.... Mycket beror på min prestationsångest... Vad har jag att berätta idag? Hittar inte ett enda guldkorn i min alldeles vanliga dag där det mesta flyter på.... Lättare att blogga om sånt som gått förträffligt eller ännu hellre gått rakt emot mig. mina dagar är dock alldeles vanliga och jag trivs bra med min vardag och mina helger men det är inga direkta toppar eller dalar.
Vad har jag att visa upp idag? Har tappat vardagsinspirationen, känner ingen direkt lust till att skapa vare sig med symaskin eller kamera. Virkar däremot nästan varje kväll, men det är ingen racerfart direkt så det finns inget att visa varje kväll.
Har jag nu inget att visa, inget att berätta om, är det väl bäst att hålla tyst?? Precis det har jag gjort länge nu, men si det ska det bli ändring på!! Nu ska jag se till att ta ett vardagsfoto åtminstone, om inte varje dag så iaf nästan.... En blogg som inte lever är ingen blogg att tala om, så nu ska jag sparka igång mig själv igen! Så det så!! Kanske tog jag i så byxorna sprack nu... men då syr jag glatt igen dem.... Puss å Kram!

söndag 24 november 2013

Virkar vidare....

...som mindre besatt... som tidigare sagt...finns inget lagom hos mig...
Börjar som få kläm på det här med virka mössor, snart är jag nog helt nöjd :) Inser dock att om stackars dockan ska fortsätta vara mössmodell så behöver hon lite kläder så jag får nog allt sparka igång lite sömnad!!

För att återkoppla det jag tidigare skrivit om så börjar både nacke och rygg bli bättre efter fyra behandligar, känns absolut som en befrielse!

Nu ska jag ladda inför nya veckan och nya utmaningar!

lördag 16 november 2013

Äntligen gånger flera

För det första ville min dotter bli fotograferad idag....och jag var inte nödbedd, inte alls om jag ska vara ärlig.

Vill så gärna ha nytagna bilder på barnen att sätta på väggen, nu är bara den stora utmaningen att få Lilleman att ställa upp på nått annat än ryggtavlebilder....

Efter den fotograferingen stod jag i fönstret i mitt syrum och såg hur solen strålade över den lilla träddungen inte långt från huset, bytte objektiv till macrot och gav mig ut för att krypa kring i mossans underbara värld....


Som jag saknat det!!
Nu på kvällskvisten så plockade jag bland tygerna och bestämde mig rakt upp och ner att nu ska jag sy. Quiltade en bit om 12 x 12" med en av de melerade trådarna jag vann från Huskvarna butiken i Vimmerby. Gick så smidigt och blev riktigt snyggt.

Dessvärre räckte den lilla biten för att rygg och nacke skulle börja värka.... förhoppningsvis snart slut på det här eländet nu, två behandlingar kvar under nästa vecka. Sen så..... Men nu så blir det mys med barnen en stund innan sängen kallar ! Så Tack och God Natt!!

tisdag 12 november 2013

Ooooppss....

Har visst gått en vecka igen, det bara som flyter på utan större blesyrer och jag trivs i stort med livet. Önskar bara att jag kan hitta tillbaka till min kreativa sömnad och kanske den inte är så långt borta nu....Har nämligen äntligen insett och tagit tag i smärtan jag har i nacke och rygg på grund av wiplashen jag dratt runt på i tre år. Den är en bidragende orsak till mitt minskande syende. Men idag har jag alltså bestämt mig för att nu får det minsann vara slut på det här....Gick i väg till en kiropraktor och knäckte och krasade här och där på min arma kropp och döm om min förvåning när jag märkte att det faktiskt kändes bättre efteråt. Ska göra tre bahandlingar till sen så hoppas jag kunna säga adjö åt den där elakingen som förföljt mig så länge!!
I lördags var jag på fototräff med tre glada härliga tjejer, vi fotade varandra, tipsade och hade skoj, vips var två timmar förbi... Här kommer några bilder som tjejerna tog på mig....




Vilet egoinlägg det blev.... Men det bjuder jag på en grå trist tisdag!!

tisdag 5 november 2013

Det går bra just nu....

... trots att jag hade jordens kamp med sängmonstret i morse och råkade dessutom kliva upp på fel sida.... svårstartad och sur som få fram till förmiddagsfikat...tål att sägas igen och igen..jag trivs så bra med mitt jobb och jag har ett helt gäng underbara kollegor så ofta får mig i skratt och så även idag och humöret åkte upp, resten av dagen gick som en dans.

Jag samlar inte bara fina tyger utan tycker även om att samla på mig tråd och blir lycklig av att titta i mina trådlådor. När jag i början av förra veckan fick veta att jag vunnit en box med trådar av Ingrid som har Huskvarnabutiken i Vimmerby så dansade jag hula hula och hade jag behärskat tekniken så had jag hjulat ett par varv. I fredags kom lådan hem till mig och den står nu på hedersplats och jag blir varv i hjärtat av se se alla vackra färger som finns i den.

Funderar och fiffiluerar över vad jag ska sy och vilka färger jag först ska testa, har inte ännu kommit på nått så under tiden fortsätter jag virka mössor....

Pågående virkprojektet är nu en mössa till mig själv...dockan har redan ett gäng att välja på... Nu ska jag attakera tandborsten och sedn så ska jag våldföra mig på kudden, vill vakna på bättre humör imorgon då jag har massor av skoj i kalendern.. P & K

söndag 3 november 2013

Då har en lååång....

..skön helg förflutit och jag känner mig laddad för en ny arbetsvecka. Förra veckan var jag så trött att jag beslöt mig för att ta ledigt i fredags vilket känns som ett väldigt bra beslut. Trots en fin sommar och fin höst vädermässigt har jag inte kunnat värja mig för den däringa hösttröttheten.... Hoppas nu kunna ha krafter nog till att tackla den nya veckans nya utmaningar. Trots en lång helg, mässbesök med inköp av nya tyger, en härlig trådvinst så har jag inte hittat till symaskinen. Har iaf städat syrummet under helgen så nu är det skaparvänligt när väl anfallet kommer över mig.... Däremot har jag virkat vidare, sett alla lektioner i bildbehandling och dessutom lämnat in två uppgifter, bara att invänta om dessa blir godkända och sedan ge mig på den sista uppgiften så kan jag lägga denna kurs till meriterna. Har även gjort ett armband som jag köpte kit till på mässan, köpte dem till bonustjejerna men jag var ju tvungen att testa så jag visa hur man gör...


Nu är det hög tid att stänga ner och se till att somna, ny dag imorgon jö... P& K