torsdag 30 juni 2011

Huga Huga

Idag fick jag leta länge efter motivationen och moralen. Ville bara dra täcket över huvudet och sova vidare, för nog hade jag lite ont i halsen och en fruktansvärd högfärdshosta, så kan man ju inte åka till jobbet, eller?? Till sist hittade jag iaf en gnutta moral som fick mig att ta mig likt en zoombi ur sängen och ner till kaffebryggaren. Inte ens med den underverkande drycken i kroppen gick det att hitta motivationen. Den lilla moral som fanns räckte dock till att få mig att leta fram kläder. Vilket inte alls var det lättaste, den lata Inga har totalt skitit i att tvätta sista tiden, men jag hittade iaf en tunika från medeltiden som min kropp nog växt ur, får duga för denna dag.....Nu sitter jag här, dopad med kaffe och klädtrsor på kroppen redo att åka till jobbet för näst sista rycket före semestern.....bara för att jag kämpat så väl och gjort ett gott jobb så ger jag mig själv Dagens ros!!

tisdag 28 juni 2011

Snart semester

Nu har jag inte många dagar/ timmar kvar att arbeta innan en lång skön semester då jag kan vara uppe sent och sova länge. Ägna mig åt att sy, promenera ute i naturen, busa med Prinsessan. Även om det inte alls är trist på jobbet så skriker min kropp efter vila så semestern är efterlängtad!!

söndag 26 juni 2011

Nytt på gång

Har ett stort behov av att sy väskor och nesecärer, har dessutom ett helt gäng på gång som skriker att få bli klara. Röjer undan efter trådleken och letar lite halvhjärtat efter tyger. Hittade lådan med 2" scraps
Hittade en stor bit vitt och utan att jag hann blinka så hade jag ett gäng vita remsor
En stunds skoj vid symaskinen
Och nu ligger det ett gäng bitar som väntar på att få bli till block.
Måste erkänna att det känns lite synd att det är måndag imorgon, så sugen att sy vidare......men men snart är det semester, bara fem arbetsdagar kvar....

lördag 25 juni 2011

Fjärilsdans

Minns ni utmaningen som jag fick av Maja för ett tag sen, en bunt fina batiktyger att sy vad som helst utom väska/necessär av. Ett tyg fick jag lägga till. Men hon sa aldrig hur många trådar ;) Nu idag blev jag då äntligen klar och jag har döpt denna bonad som ska hänga i vardagsrummet till Fjärilsdans.
Som ni ser har jag lagt ner en hel del energi på quiltandet....


Ska strax ge mig ut på en promenad och fundera lite på nästa projekt. Hoppas ni har en fortsatt fin midsommarhelg!

fredag 24 juni 2011

Glad midsommar!

Nu är det midsommarafton och många har planer på dans, mat och andra festligheter. Här blir det visserligen mat, just sån mat som det ska vara men annars tänker jag bara dansa med min symaskin. Vi har efter noga övervägande beslutat oss för att stanna hemma och bara ta det lugnt, tror nog att det är ett klokt val för oss just nu. Snart har vi semester och då minsann ska vi ut och rulla på vägarna, så det så!! Nu står det vovvepromenad och frukost på mitt schema, sen blir det hänga tvätt, därefter...SY.....
Ha nu en riktigt trevlig Midsommar vad ni än tar er för!!

söndag 19 juni 2011

Nästan glömt....

..att jag ha en blogg att sköta om och bloggar att läsa under denna helg. Gick som jag misstänkte i en rasande fart och lugna stunder har jag ägnat mig åt att vila istället för dator. Quiltat lite med betoning på lite och utmaningen tar sig i sakta mak framåt. Annars har det varit mycket fotboll och arbete runt fotbollen, roligt men samtidigt ruskigt tröttande. Skönt att cupen är över för i år!!
Vi har lekt en del med såpbubblor;
Lille L hittade en blomma han tyckte om så den måste ju fotas;
Avslutade helgen med ett besök på barnakuten, Lilleman gjorde illa handleden när han gjorde en kullerbytta, tack och lov bara en stukning, men den är nog så illa för honom. Han kan ju inte göra nått och ont gör det dessutom. Som tur är så går det över när det blir bra!!
Nu ska jag försöka läsa i kapp lite till innan jag drar ner rullgardinen!!1

fredag 17 juni 2011

Sista arbetsdagen...

...denna vecka. Och det är nog tur det, för vi har det jobbigt!! Ont i magen och ibland även tömda tårkanaler så gott som varje dag. Värst vid lunchtid......det blir ju så tokigt mellan varven och vem kan då låta bli att skratta så att man nästan kiknar. Men som sagt snart helg och då får jag vila upp mig, eller inte.... Denna helg skulle man kunna beskriva med fullt ös-medvetslös. Idag kommer de underbara tre bonusbarnen, samtidigt slår Roslagscupen igång, så det blir en del logistik. Imorgon ska jag stå i kiosken men om jag fattat det rätt så slipper jag baka jävla sockerkaka så det räcker med att koka korv, fixa toast och räkna av bara tusen och hoppas det blir rätt. Ska försöka hinna lite quiltning oxå, men det kanske är att ta i så brallorna spricker, vem vet... Nåja, nu har mina ägg kokat klart och jag ska peta i mig frukost och sen ut i den härliga morgontrafiken!
PUSS PÅ ER!!!!

onsdag 15 juni 2011

Trögt....

Nu har det varit en vecka då det har varit riktigt svårt att komma upp ur sängen, det känns som om sängmonstret är starkt till tusen nu. Vinner till sist, men mer är det inte. Begriper verkligen inte vad som är fel. Snart är det iaf semester och jag får vila upp kroppen. Jag har inte sån där nedräkning som jag brukar ha, trivs ju så bra med att åka till jobbet, tror trots det att jag verkligen behöver mina fyra veckor för uppladdning. I syrummet går quiltningen vidare, som jag sagt tidigare så tar det sin lilla tid. Igår hann jag inte ens med att komma in där, promenerade och pratade skit med en go vän som jag träffar alldeles för sällan. Har ialla fall hunnit med att räkna ut vilken bild som blev dagens bild under förra veckan.
Måndag blev det Vattenblänk;
Tisdag Kvällsväsen (som jag döpte om efter Ullis kommentar)
Torsdag blev det otippat Krypet
Och sista dagen fick Lilja och geting i vila lika många röster.
Vill återigen tacka er alla för att n tog er tid och lämnade så fina kommentarer, det utvecklade mig jättemycket  i mitt fotande. Ska se till att försöka ge er alla ett lottnummer och dra en vinnare senast fredag! Vi har inte mycket planer till semestern, men jag har iaf bestämt att massor av bilder blir det!!

söndag 12 juni 2011

Har kommit igång...

Fotoveckan som varit har fått mig att längta till symaskinen och jag har sytt en hel del mellan varven. Det har ju gått sakta då det varit olidligt varmt mellan varven. Håller på och quiltar utmaningen från Maja, men det tar sin lilla tid. Kommer nog inte bli klar förrens i slutet av veckan. Men kul har jag!!
Tjuvkik på toppen;
 Tjuvkik på quiltningen;
Nu måste jag ut med Prinsessan på en kvällstur, men sen ska jag fortsätta med min rykande quiltning!!

Krypjakt

Börjar fundera lite på vad som hänt med mig som alltid varit smått fobisk mot allehanda kryp. Skrikit mig hes om jag sett en äcklig insekt en meter ifrån mig. Nu börjar iställte ögonen spea som flipperspel när jag ser nått kryp, ju äckligare och färggrannare desto bättre.
Nyckelpigor har jag väl aldrig skrikit om och visst jag jublar inte heller när jag ser dem för de ger mig inte den där dubbla känslan av skräckblandad förtjusning. Men ett är säkert och det är inte lätt att få snygg fokusering på en nyckelpiga som klättrar upp för ett svajjigt strå. Lyckades väl inte helt, men ska snart på´t igen...
Den här saken fick jag väl inte heller perfekt fokus på, inte var den snygg heller, men hade spännande vingar;
Höll på att kissa i byxorna av glädje när jag såg den här snygga svarta fjärilen sitta helt still, inte heller denna bild fick den fokus jag önskat.
De här bilden är jag dock riktigt nöjd med, tycker det blev hyfsad fokus på ett läckert kryp;
Nu överger jag fotandet för en stund och ger mig på att sy istället!!

lördag 11 juni 2011

Sommarlördag!!

Ännu en dag i hettans tecken och farten i kroppen vill som inte infinna sig, allt går i slow motion, men egentligen gör det väl inte så mycket. Har iaf hunnit med att promenera flera gånger idag, inte så raskt, men tillräckligt för att bli svettig ;) Har snart sytt ihop en topp av Majas utmaning, ska alldeles strax fortsätta, målet är att få ihop toppen och lägga ihop den med vadd och baksida idag innan det är dags att stänga butiken. Vi har oxå varit iväg och badat, idag vågade sig tom Gubben i och då har det varit hett!!
Här kommer sista omgången bilder i min utmaning av mig själv;
Titta Matte vilken fin pinne;
Äggande
 Blomma
 Geting i arbete
 Geting i vila
Nu tar jag nog och duschar av mig i kallt vatten och ger mig upp och syr!! Ha en fortsatt bra kväll!

fredag 10 juni 2011

Tidsoptimist-Javisst!

Inte hann jag lägga ut bilder igår, dels på grund av strulande dator. Lilleman hade skolavslutning igår, tyvärr missade vi deras överraskningsnummer då jag kom hem så sen tfrån jobbet och kände att jag behövde mat i magen först. Nu är perioden med Ekebybarn över för vår del, känns lite vemodigt, men så klart skönt att barnen blir större. Nästa år ska då även minstingen ner till Alunda och börja högstadiet, ofattbart....
Oooppss...som sagt det där med tid, nu börjar det bli brått igen.... Men här kommer en hög bilder, kanske inga med samma stämning som tidigare, här är det bilder som jag försöker berätta nått med. Får väl se hur jag lyckats ;)
Liten båt blir ofta våt......

Smutisga små fötter....

Väggen.....

 Paus....
Äckliga kryp...

Kärlek....
Lunchpaus....
Ha en bra fredag alla vänner, nu ska jag ratta mig till jobbet poch ta tag i dagens spännande utmaningar!!

torsdag 9 juni 2011

Bättre sent...

...eller nått... Jag är så förtvivlat trött, känns som om kroppen körts över av en ångvält eller nått i den stilen. Så svårt att sova när det är så här varmt, vaknar titt som tätt. Men jag ska inte gnälla, det är härligt att sommaren är här.... Igår blev det nte så många foton, eller det blev det, eftersom jag var till en go vän och fotade hennes barn och deras kusiner så blev det massor av bilder, men inte så många jag kan visa upp. Tog en promenad på lunchen och gav mig lite smått på fenomenet gatufoto som är så poppis just nu. Lyckades så där måste jag säga, men jag får väl inte ha för höga krav på mig själv så där första gången. Känner inte att de bilderna är så mycket att visa upp så jag tar och hoppar över dagens bild för onsdagen. Bjuder istället på en bild från Mickans student som jag döpt till "Vad vill du mina fötter?"
Nu börjar det bli dags att leta upp glasögonen och åka iväg för att möta dagens utmaningar....

tisdag 7 juni 2011

Tisdagens bilder!

Börjar med att TACKA er alla för era kommentarer, har inte riktigt räknat ännu men det lutar åt att vattenblänket blev måndagens bild. Jag har tagit era kommentarer och använt dem i mitt letande efter motiv idag, de blev alla knäppta vi sjön idag. Ni gillar vatten och djur i rörelse, börjar med;
Blad som väntar på vågen
Näckrosblad
Prinsessan i farten
Kvällsvassen
Fallna träd
Nu lutar jag mig tillbaka och väntar på vad ni tycker, och ni vet väl att varje kommentar är en lott!!! Kan berätta att jag hann även att ta årets första dopp idag, riktigt skönt faktiskt!!

måndag 6 juni 2011

Dagens bild!

Idag blev det inge stå på vedbacken, på tok för varmt. Tittade på fotboll på förmiddagen, tog sen med mig Prinsessan och fotade henne ( tog fasta på Majas förslag) tyvärr slutade den prommisen inge vidare, Lilo och matte blev lite osams om man säger så. Nåja en å annan bra bild blev det iaf!! Tog med mig stativ, kamera och objektiv och strök en stund runt dikeskanten. Tror att bönderna i grannskapet som for fram å åter med sina traktorer måste trott att det brunnit lös alldeles, men det bjuder jag på. Insåg att det inte är helt optimalt att fota insekter i "försommarbruket" de är som tokaktiva och skitsvåra att fota. Efter middagen for jag till sjön med mitt blötdur till son. Tappert drog jag på mg bikini och tänktatt nu ska det minsann bli årets första dopp, och det blev det; av mina tår!! Måste tänka på att jag börjar bli gammal nu och bör vara försiktig med hjärtat. Nu har jag sjunkit ner i min soffa och vill inte se åt kameran mer dag, kanske eventuellt går jag en våning upp och plockar med tyger eller så kryper jag ner i min säng..... Men först ha jag en utmaning till mig själv som jag behöver er hjälp med. Jag har bestämt mig för att fota under hela veckan och varje dag välja mina favoriter som jag lägger upp här. Vill att ni talar om vilken bild ni gillar bäst, så att det blir en bild för dagen varje dag. dagens bild för varje dag går vidare till veckofinalen för att sedan bli en omröstning under helgen så att veckans bild kan utses. Låter det snurrigt?? Äsch skriv bara vilken bild du gillar bäst för i dag så ger sg resten! Av alla som lagt en röst (varje röst räknas) lottar jag fram en vinnare som får nått fint på posten. Bara det blir en utmaning för mig, att se till och få iväg nått med posten...... Nog svamlat här kommer mina dagens bilder;'





Väntar med spänning på vad ni tycker, motivera gärna ert val lite kort!

Morgonstund

Så var det måndag idag och en riktigt bra sådan eftersom det är en röd måndag och därmed ledig!! Ska snart ta och knalla ut på morgonsvängen med Prinsessan, sen blir det nog några timmar på vedbacken. I syrummet har det inte blivit mycket gjort de här dagarna, känns som om jag blir motarbetad av mig själv. Startat upp projekt så fattas det nått, lägger undan börjar på nytt och samma sak. Varför kan jag inte planera ordentligt?? Plocka fram allt som behövs, INNAN jag börjar sy??? Nåja bara inse att jag är en ostrukurerad knäppskalle och det här är mitt liv. Kommer nog aldrig bli bot och bättring helt enkelt! Nåja tur jag har kameran att roa mig med när sömnaden inte vill funka ;) Så nu klär jag mig och ger mig ut på jakt efter det perfekta motivet!
Ha en bra dag go vänner!!