lördag 31 oktober 2009

Oktobers OPAM






Har suttit och jobbat med "småpill" på mönstrena som jag hoppas kunna börja skicka ut imorgon, jisses sån tid det tar, men nu tror jag att de är klara, ska läsa igenom imorgon när min hjärna är lite klarare. Höll helt på att glömma av att redovisa vad jag sytt under oktober månads OPAM, trött som jag är. Tre av de sydda projekten kvalar in till OPAM denna månad, Först ut min vska för broderisaker med ett broderi från Anette L , broderiet har legat lnge medans jag funderat på hur väskan ska se ut. Skönt att äntligen ha nånstans att stoppa allt till Truly Bomen;


Delarna till en killväska har legat länge och väntat på att bli ihopsydda, nu bor det en väska i Skåne hos en liten Max;


Sen så har även en halvfärdig stor necessär blivit klar;
Nu ska jag krypa ned i sängen, trött så bara den.....

onsdag 28 oktober 2009

Tada tada....

Hör ni trumvirvlarna??? Det betyder nått spännande, tycker iaf jag! Ni har säkert sett mina necessärer och små sminkväskor som jag sytt i många många olika utföranden. Jag älska att sy dem, de är så roliga så och användbara. Sminkväskorna rymmer mycket mer än man kan tro och det gillar jag ;). Nu i helgen och lite början på veckan har jag sytt ytterligare tre stora necessärer;






Tycker ni om dem? Vill ni oxå sy sånna??? Kolla då in i min andra blogg!

Snart helg....

..eller är det bara önsketänkande? Det är iaf bara två arbetsdagar kvar, inte för att jag vantrivs med att jobba, tvärtom, just nu älskar jag mitt jobb. Det är bara det att jag har sömnproblem, jag som alltid somnat som en klubbad sälunge ligger nu och vider å vänder innan jag till slut somnar. Mitt i natten vaknar jag igen och har stora svårigheter att somna om, det börjar bli tröstlöst och skapa en vis stress, hoppas bara att det är nått övergående, kan ju vara så att John Blund har lite ont om sömnsanden och måste ransonera.
Angående mitt namn (på mina mönster) så kommer det att bli Lizz@n´s, som flera av er skrivit så är det till viss del redan etablerat och varför krångla till det? Så det blir Malin i Vallentuna som får välja ett mönster, du behöver inte känna nån brådska alls, jag vet att det just nu bara finns ett mönster, men lugn fler är på g..... ett nytt kommer upp i min mönster blogg vilken dag som helst. Har ett projekt som ligger på skärbordet som ska bli prototyp till nästa mönster, så det händer lite på min kammare.....
Nu ska jag göra det sista och se till att komma iväg till jobbet! Ha en underbar dag!

måndag 26 oktober 2009

Tack för tips!

Gissade att jag skulle få i några bra tips och så rätt jag hade!!! Har så gott som mig bestämt mig men håller på det ett litet tag till ;))

HJÄÄÄLP!!!!

Får rubriken mig att verka desperat?? Inte riktigt men nästan ;) Jag har ju gjort några mönster och har fler på g även om de flesta är på planerarstadiet. När jag gjorde mitt första mönster för hur många år som helst skulle jag snabbt komma på nått namn och jag krystade ur mig LizzanDesign vilket känns tråkigt och inte alls som jag. Hur jag än funderar och funderar kan jag inte komma på nått fyndigt, så nu tänkte jag ta hjälp av er. Är det nån som har nått bra förslag på namn?? Det bästa förslaget kommer att belönas med ett valfritt mönster även om jag inte använder det, och den som avgör vad som är bäst är JAG som den envåldshärskare jag är!!!

Gul utmaning

Har som jag skrev i tidigare inlägg fått en utmaning av Lappe-Klipp. En gul utmaing, ska plocka fram sju gula saker och fota. Trodde nog att det skulle bli skitsvårt men hittade faktiskt sju saker hyfsat snabbt.

Från vänster;

En vattenflaska som det finns rätt många av här i huset med sportande ungar, däremot när de ska ha en flaska med sig på träning så är de alla femtiotolv helt putsväck.

Min rullkniv, finns inte så mycket att säga om den annat än att den är en pålitlig vän som hängt med mig mina sex år som quiltare.

Specialtapetklister till de tapeter som ska bli fondvägg i dotras rum och vardagsrummet, vilket år som helst ska de upp.

En av alla gula nyanser tråd som finns i min ägo.

En tändare, används rätt ofta nu på hösten för att tända mysljusen.

Senap, det är hårdvaluta i vårt hus, tror att de har senap på i stort sätt allt som äts, så ofta som den tar slut, ska kika närmare nästa gång det serveras pannkaka....

En rolig sparbössa som Lilleman fick i doppresent, det finns ett aber, det är en äcklig myra på den ;)

Sen står alltihop på min gula stora skärmatta, den smög jag in i huset utan att KG upptäckte det. Den är 60 x 90 cm och jag hade den under armen, KG stod på altanen och vi pratade lite....men han missade den. Undrar vem som ska ha glasögon i vårt hus...........

Nu vill jag utmana min icke-sya kompisar, Nina, Linda och //K att plocka fram sju blå saker och berätta lite om dem.

söndag 25 oktober 2009

Helgsummering

Detta har varit en helg med mycket på schemat. Fredag gick till att göra klart skoljobb, städa ur dotras gamla rum och förbereda för inflytt av vårt sovrum, sen sydde jag smånessar till lördagens loppis. Lördagen började med Loppis. Hörde att flera av dem som sålde var besvikna över att det kom så lite folk, men jag sålde fullt tillräckligt och nu en härlig summa att handla tyg för ;) Till jul ska vi arrangera en julbazar i skolans matsal. Då är det inte loppissaker utan bara hantverk av olika de slag. Ska göra vårt bästa att sprida budskapet så att det kommer många säljare och besökare!! När vi kom hem från Loppisen var det bara att säta fart med att fixa fika till Svärmor o co som kom för att fira Lilleman. När de åkt låg jag och kippade efter luft som en guldfisk på torra land. Vid tio kom kraften åter och jag grejade på fram till midnatt.
Jag har inte mycket kvar i mitt lager så det vill till att börja skapa igen, har snart sytt tre stora saker klart, men de kommer inte på bild än på ett tag....
Idag har vi varit till stan och köpt lite renoveringsgrejs så nu har inte KG nått att skylla på längre. Har fått flera utmaningar, en gul variant, bild är tagen, men Mucklorna har fått tag på minneskortsläsare så jag ska redovisa så fort den kommit fram. Nu ska vi se om jag kan komma ur mitt paltkoma och ta mig ner till syrummet för att sy lite till innan John Blund kommer och attakerar mig med stora grussäcken!!

torsdag 22 oktober 2009

God morgon

Utanför fönstret är det totalt bäcksvart och inte gör det starten på dagen någe lättare för min del. Tröstar mig med att det är sista arbetsdagen för veckan och att jag är fullbokad hela dagen, det gör att dagen kommer gå lite fortare och inte kännas så tung.

Idag är det inte vilken dag som helst, idag fyller vår Lilleman tio år!! För tio år sen vid den här tiden var jag på väg in till BB med svåra magsmärtor och ifrågasatte min intelligens. Sa till min chafför att jag inte kunde vara särskillt smart som utsatte mig själv för denna plåga en tredje gång, uttryckte mer än en gång att jag inte längre ville vara med utan stänga av hela skiten och åka hem istället. Men si det gick ju inte och 9.50 titta vår lille kille ut, all smärta var borta, och lyckan var fullständig. Lilleman var ett ganska snällt och förnöjt litet barn så länge tuttarna fanns inom räckhåll. Men gick mamma ut ur huset så vaknade han och skrek som en båtvissla tils jag kom hem igen. Vid fem månade hade den lille tänder och använde dem till att bita hål på mammas bröstvårta, sen var det slut på den ammningen och den lille busen fick nöja sig med välling, inte för att det var lika kul, napparna skrek ju inte när han bet. Efter ett års ålder så ändrades humöret på den lille gossen, han hade använt sitt fösta år till att samla på sig kraft och de använde han. Rackarns vilket humör!!!! De finska generna hade slagit i genom big time. Gick det inte hans väg så satte han sprätt på hela familjen med sitt vrål. Inte var det mycket som behövdes heller, räckte med att brorsan kom först till bilen, fel antal pannkakor på tallriken. Långsint var dessutom. Det är i stort sätt bara familjen som ser dessa sidor, iskolan gör han inte så mycket väsen av sig och är rätt lugn, tills de kommer ut på skolgården och spelar fotboll, då händer nått med den lugne killen och det humör vi ser hemma visar sig. Sport är verkligen denna killes stora passion i livet, han sitter gärna med pappa i soffan och tittar på fotbollsmatch på helgerna. Vet inte riktgt vad jag tycker om det, en viss mister pappa har ett språk som är rent vidrigt när det inte går som han vill och riken är väl stor att vi snart hör samma grodor ur hans lilla mun.... Stor GRATTIS till vår älskade kille idag!!!

Nu är det dags att se till å bli klar för dagens jobb, ska bli såå skönt att komma hem ikväll och veta att nu så är det helg!!

söndag 18 oktober 2009

Inte så mycket snack...



...men rätt mycket verkstad har det varit denna helg. Igår var vi en snabbis till stan jag, dotra och Lilleman, de andra två får ju hemlängtan vid brevlådan så det var bäst att lämna dem hemma ;) Först en sväng till systemet och fylla på lagret lite därefter blev det en sväng till Elgiganten där en ny extern hårddisk köptes och till sist köptes lim till reparationstapeten. Dotras nya rum har nu blitt så pass klart att hon flyttet in, saknas bara fondtapeten och den ska sättas upp vilket år som helst.... I vardagsrummet sitter det reparationstapet i nästan hela rummet, räckte så klart inte till alla väggar så det blir ännu en tur till stan...måste ju oxå köpa en present till Lilleman som fyller år på tisdag.
Har tvätt och dessutom vikt tvätt så det är nästintill tomt på tvätt, men det har säkert ändrat på sig nu när kära dottern har städat sitt rum, men jag är iaf nöjd med min insats med tanke på att tvätthögen varit lika hög som Mount Everest. Däremot ha jag inte sorterat strumpor, det är verkligen det värsta jag vet. Jag lägger dem i en tvättkorg och när det är slut på strumpor i strumplådan så köper jag nya strumpor. Vilket resulterat i att nu har jag en full tvätt korg och en full IKEA påse med omaka strumpor, kanske dags att ta tag i min fobi och istället för att åka till Thuns imorgon för strumpinköp, sätta mig och sortera lite....
Har en skoluppgift som ska in imorgon och den har verkligen satt myror i huvvet på mig och det har varit tvärlåst vad jag ska skriva om. Igår kväll så bara stod det helt klart vad jag skulle skriva om och ikväll har jag ägnat en stund till detta, fattas bara några referenser som jag har på jobbet. Så imorgon bitti skrivs den klar. Känns riktigt skönt!!
På sömnadsfronten har oxå hänt en del, först ännu ett förkläde, mönster och broderi från Linnea;

En dagisväska till en liten kille, eller den kan ju användas till vad som;
Sitter och funderar på om jag ska ta kväller eller om jag ska sy lite till....eller kanske sortera strumpor.....

fredag 16 oktober 2009

Förlåt.....



...inte meningen att skrämmas! Det har varit tyst här i flera dagar, jag vet, men jag som inte haft nått vettigt att säga och då är det bäst atthålla käft..eller... Har inte varit döende men legat däck i dagarna tre tillsammans med Lilleman, vi har inte grymtat, inga trynen har växt fram i nyllet på oss, och inte har vi fått knorr där bak, mao ingen svininfluensa, bara nån annan form av Herr Virus som har boat i våra kroppar. Men nu så har vi skickat honom på porten och är vi på benen igen och det känns skönt!

När röven ömmat som värst och rädslan för liggsår blitt stor har jag tvingat mig uppe och sytt lite. Ett babytäcke av tygerna från Syfestivalen:

Ett förkläde efter Linneas mönster och med hennes ursöta svampat har jag sytt till mig själv, ska bara försöka se till att använda det så det inte går att utläsa dagensmiddag på min tröja;



Ikväll har vi varit på fotbollsavslutning i Ekeby bygdegård, Lilleman blev nominerad till stipendium för sin insats i fotbollslaget. Han fick inte stipendiumet men väl ett presentkort på 200 på Staidum, en stolt och glad kille har vi här hemma nu, och inte så lite stolta föräldrar ;)

Nu blir det nog ryggläge för resten av den här kvällen, men nu vet ni alla fall att jag lever...och Kära N, det är på g....

måndag 12 oktober 2009

Färdig!!

Den tredje testpiloten blev klar med sin väska i gårkväll, men då sov jag redan ;)Tänk så olka de blev allihop!! KUL! Nu är mönstret klart och kan beställas, mer infor finns här;
http://lizzans.blogspot.com/

Idag är jag tokförkyld och tycker hemskt synd om mig själv, bäst att jag gör det för ingen annan gör ju det. Tvärtom, här skriks det att de är hungriga och det förväntas att jag glör nått åt det.....grrr

söndag 11 oktober 2009

Oj...redan söndag!!

Var tog den här helgen vägen? Om nån vet är jag tacksam för svar.... Fredagen tillbringades på mässan, är det nån som tvekar om jag hade kul eller inte kan jag tala om att det var precis en så där rolig härlig dag som det brukar vara. Glad över att jag hjälpte Annika i FQ`s monter, hörde att det var ett kökaos utan like för att komma in. Shoppingen är jag alldeles förträffligt nöjd med, mest bastyger, beige, brunt och svart. Även lite härliga retrotyger som redan håller på och blir till ett babytäcke.
Kommer ni ihåg min skärmatteväska?


Den har nu blivit ett mönster, har i helgen haft hjälp av tre testpiloter som granskat mitt mönster och sytt egna väskor. Min väska nummer två är klar, där ska jag ha allt som hör till Truly Bomen.

Först klar blev Lappeklipp;
Strax därefter blev Anne-Marlen klar med sin;


Nu är även jag klar med min andra;


Ännu en håller på med en väska, och jag väntar med spänning på att få se den ;) Nu ska jag pilla med ändringarna av de buggar som smugit sig in i mönstret. Sen kan det släppas, förhoppningsvis redan imorgon
Tusen och åter tusen TACK till er som hjälpt mig!!

fredag 9 oktober 2009

Tröött...

Fötterna värker och huvvet dunkar, blir tidigt i säng idag.... Mer rapport om mässan kommer imorgon!
En liten ordförklaring; Pattkasse= BH

torsdag 8 oktober 2009

Som ett barn...

...dagen före Julafton, det är precis vad jag känner mig som idag. Spänd förväntan inför morgondagen, kontot är påfyllt så att det är gott shoppingläge i fall jag skulle springa på något som jag inte kan leva utan. Brukar sällan, sällan väldigt sällan ha klart vad jag ska ha på dagen efter, det springer jag runt som en hoppetosa runt hela huset och letar efter på morgonen. Men idag ligger skjortan redo på bänken och där ska även tuttkassen ligga så jag hittar det direkt i morgonbitti. Finns ingen tid att tossa imorgon!! När barnen är lämnade på skolan styr jag kosan mot Kista och mässan, där kommer jag stanna tills de kastar ut mig ;)
Nu ska jag försöka sova lite, antar att det inte kommer vara helt lätt att somna...

onsdag 7 oktober 2009

Ruskigt värre...

Idag är det ingen frost på bilrutan men regnet smattrar på rutan, hua....längtar inte ut idag heller, sklle vilja krypa tillbaka ner i sängen och dra upp täcket över näsan. Sova sova och vakna upp fredagmorgon pigg och alert som en fågelfjärt, redo att stångas med andra tyggalningar och shoppa loss...åka hem med full kasse och krypa ner i sängen med en hel binge nya tyger att lukta på och gosa med....snart...snart...är det fredagsmys!!!!

tisdag 6 oktober 2009

Frostigt värre

Siter och kikar ut lite och jag kan inte påstå att jag längtar efter att sticka ut näsan....alldeles vit gräsmatta och bilen är helt igenisad. Får nog ta och springa ut och sätta igång diselvärmaren så isen är borta när det är dags att åka.
Hoppas nu att den här veckan går precis så där fort som de andra gjort eftersom denna slutar med en för mig Kanonfredag; Syfestivalen, träffa härliga människor och klappa tyger, kanske en å annan lapp som vill följa med mig hem.... Nu ska jag bara se till att bli klar för dagens arbete, känner mig inte särskilt motiverad, det blir säkert bra bara jag kommit iväg!

söndag 4 oktober 2009

Söndagkväll

Så typiskt att kraften ska komma återpå söndagskvällennärman måste gå till sängs föratt orka arbetsveckan somväntar runt hörnet. Lite sytt blev det iaf,fickklarttopparna till två grytisar i höstfärger.
Stot TACK till alla för de tips jag fått angående mitt barntäcke, det blir applikationer som ger lite färg och liv, vad det blir för motiv håller jag hemligt ett tag till ;)
Nu säger jag iaf God natt och sov gott!!

fredag 2 oktober 2009

Lite hjälp Tack!!

Nu ska jag försöka göra mitt bästa och minska på UFO´n och dessutom vara ute i god tid för Oktobers OPAM. Vi får väl se hur det går :) Har iaf äntligen köpt mörkblått att som en ram på ett barntäcke som legat sen förra hösten, ramen är påsydd och nu funderar jag på om jag ska ha nån applikation. Eller ska täcket vara som det är? Det är här jag skulle vilja ha lite hjälp, vad tycker ni? Om applikation, vad för sorts? Min tanke när jag sydde täcket var att att sätta dit några hjärtan, men passar det? Alla förslag emottages tacksamt!!!