onsdag 29 april 2009

Motivation noll

Senaste två veckorna har jag känt mig så trött, varje morgon är en kamp med mig själv. Vill helst bara ligga kvar i sängen med täcket över huvudet. Ingen som helst lust att åka till jobbet. När jag väl kommer dit så går det bra, trivs ju trots allt bra med mitt jobb. Det är bara resan dit på morgonen som känns tung. Nu är det bara en dag kvar av denna vecka och det ska jag nog kunna ta mig igenom.
På väg hem från jobbet idag så ringde frugan och undrade om vi skulle handla till morgondagen innan hemfärd. Efter en hel del pussel och åka hit å dit hittade vi varandra och lassade korgen med mycket gott. Kommer inte behöva svälta imorgon, som vanligt handlar vi på oss som om vi skulle bjuda ett halvt fotbollslag. Måste bara uppsöka Apoteket Röda Näsan imorgon innan jag åker hem så inte struparna dammar ihop.
Nu ska jag brodera några stygn (ja för hand..) innan jag drar täcket över mig. Önskar er en trevlig Valborg!

tisdag 28 april 2009

Utlottning hos Anette L

Jag får mycket inspiration av at läsa Anettes blogg och av att titta på hennes bilder. Hon gör dessutom en del härliga mönster. Nu finns det chans att vinna ett hennes mönster i bloggen missa för allt i välden inte den chansen :)

måndag 27 april 2009

OPAM

Ett UFO som legat sen i höstas har äntligen blivit klart. Hade från start tänkt mig ett dubbelsängsöverkast, men som det ofta blir när jag är i farten så bidde det inte som jag tänkt. Det bidde ingen tummetott, men väl ett mystäcke, i helt andra färger än det förra. Tänkte det var bäst att sy ett i lite manligare stil så att KG slipper sitta och frysa, känner jag honom rätt skulle han hellre frysa än sitta under ett blommigt rosa rött täcke ute bland folk, det skulle ju helt knäcka hans manlighet. Som den kärleksfulle sambo jag är så måste jag ju se till att han får nått som passar honom bättre att linda om sig kyliga sommarkvällar.

En bild på mina goskillar;
Nu är jag peppad till tusen att fortsätta sy klart sånt som är påbörjat! Ha en trevlig kväll!!

söndag 26 april 2009

Phuu..

Nu är jag alldeles slut, har storröjt vårt sovrum, fy tusan vad damm och skit det fanns i hörnen. Sängen är bäddad med inte bara rena lakan utan de är dessutom helt nya. Inte utan att jag längtar efter att få krypa ner för natten. Min städiver höll i sig så pass att jag gav mig även på Lillemans rum, den gossen kan samla på sig allsköns skit vill jag lova. Jag bar ut fem kassar med skit ur hans rum, då tyckte den lille herrn att det fick vara nog, så det får väl vara till nästa helg, då ska jag fortsätta röja upp så han får det fint och lättstädat. Även symaskinen har fått känna på min städnoja, ganska mycket damm samlas där med :)
Nu är det handling och middag som står på schemat, sen ska jag quilta vidare på det murriga mystäcket.

lördag 25 april 2009

Nytt strykjärn

Igår var jag till Onoff med mitt strykjärn som slutade funka för ett tag sen. Fick vänta lääänge innan jag fick hjälp, men när jag väl fick hjälp så mötte jag en trevlig kille. Utan vidare diskussion var det bara att välja ut ett annat. Eftersom det här Bosch inte motsvarade mina behov så bestämde jag mig för att jag hur som helst skulle ha ett Philips Azur som jag vet är bra. Det var lite dyrare än det jag hade men det gick bra att betala mellanskillanden. Hur lycklig som helst gick ut från butiken och jag måste erkänna att man kan få bra service även från dessa stora butikskedjor!!!

Strålande lördagsmorgon och OPAM

Solen skiner utanför fönstret och det verkar kunna bli en härlig dag. Humöret är väl inte riktigt på topp ännu, har bara fått i mig en kopp kaffe. Lär häva i mig minst två till innan jag blir go å glad. I torsdags morse fick jag en necessär klar, den har varit beställd sen före jul och jag startade sy den i början av januari, så den får bli månadens klara projekt.
Har förhoppningar om att få lite mer klart denna månad. En topp till ett barntäcke oxå den startad före jul, har blitt klar, saknar ett passande tyg till bården, baksida och vadd. Det ska köpas in i veckan som kommer. Har även kämpat på med mina stjärnor som jag visade i början av året. Det blir inte som det först var tänkt, ett dubbelssängsöverkast, utan det blir ett mystäcke. Det värsta är att jag tycker det blir sååå tråkigt. Att ta tag i ett sånt här murrigt täcke utan överraskningar efter att ha sytt två Jelly Roll täcken är nog ingen smart idé. Klart ska det iaf bli helst före torsdag!Nu ska jag häva i mig mer kaffe och sen ta tag i dagens måsten! Ha en trevlig lördag!

onsdag 22 april 2009

Ännu ett vårtecken

Skrev för ett tag sen om att tvätt på stäcket och grillpremiär är säkra vårtecken för mig. Nu har det dykt upp ännu ett, det går inte att fånga på bild. Men varje fiber i min näsa fångar upp doften, den äter sig in i kroppen och får mig inte direkt att vilje hänga ut min tvätt, för det är inte en doft jag vill ha med i sängen och definitivt inte n doft jag vill somna av. Ni som bor på landet eller vistas där ibland vet säkert vad jag yrar om, ja just det; Koskit som bönderna så glatt sprider över sina åkrar utan minsta hänsyn till att det luktar av bara fan!

tisdag 21 april 2009

Vill så mycket...

...men orkar så lite. Fryser som en hund och tycker allmänt synd om mig själv. En del positivt har dock hänt idag, jag har fått in min skoluppgift även om Mr Deadline denna gång slog mig med en och en halv timme. Jag har fått tillbaka en laptop som vi haft för uppfräschning hos en datakunnig privatperson, så nu har jag en egen dator tills Hulda kommer hem på torsdag, då blir det till att samsas igen, min egen borde för övrigt snart ha fått tillräcklig rekreation där på Spa och komma hem igen. Ytterligare en positiv överraskning, vår katt som varit borta i fyra månader kom hem idag. Så egentligen ska väl jag låta bli att gnälla över att jag ingen ork har och glädjas åt dessa saker istället.

söndag 19 april 2009

En färdig Quilt

Snart slår husbilssäsongen till på allvar och det blir dags till att ut å rulla på vägarna. På kvällarna blir det ibland lite kyligt och då kan det vara skönt att dra en mysig quilt över benen. Har två på gång för det ändamålet, båda sydda av Jelly rolls, den första, som jag tidigare visat smygtitt på är nu klar. Den har mysig lite tjockare flanell på baksidan och bomullsvadd.
En miljöbild tagen av min nioåroge son;
Ännu en;
Mönstret jag har använt är ett gratismönster från Anette L Mitt täcke blev lite för litet för min smak så jag tog bitar som blev över när jag skar blocken och sydde fast så att täcket fick raka kanter och sydde på en bård.
Närbild av quiltningen;
Nu ska jag slappa en stund innan det är dags för sängen!

Kvicknar snakta men säkert till

Fortfarande sliten efter helgens bravader men men det är smällar man får ta. Jag hade iaf trevligt och tror inte jag skämde ut mig alldeles, och om jag nu gjorde det i någons tycke så skiter jag fullständigt i det :)
Här satt vi och väntade i två timmar på att få gå på båten, när bilden togs var det fortfarande ganska lugnt med folk, innan det var dags att resa på sig var terminalen nästan proppfull.

Tyvärr så var middagen halv åtta och den som känner mig vet att det är alldeles för sent att äta så jag var både frusen, skakig och småirriterad innan jag äntligen fick hugga in på maten. För en gångs skull åt jag både lugnt och lagom mängd, ville ju orka dansa natten lång. Bild på mig och KG, utan tungor eller grimaser för en gångs skull :)Jag fryser lite fortfarande så jag har tjuvat KG´s jacka. Vårt trevliga sällskap;

Efter mniddagen blev det shopping i Taxfree och sen ner i hytten, nu kom även jag lite smått i form och värmen steg sakta men säkert. Jag och N gick upp före killarna och kikade runt var det fanns drag, konstaterade att det inte var mycket mer än golvdrag nån annanstans än i dansbaren, så där bänkade vi oss och snart var grabbsen med. Kameran fick dock stanna i hytten, allt behöver inte förevigas :) Att jag hade ont i håret igår måste ha berott på att vi stod och headbangade när bandet spelade rocklåtar, har ju rätt mycket hår att slänga runt på så det klart att de blev lite ömma. Vi höll igång till två, sen så drog vi oss tillbaka till hytten och slocknade vid halv tre. Upp klockan sju och äta frukost. Den var lite av en besvikelse, saknade finska piroger som jag längtat så länge efter. Åt iaf mig mätt och det är väl det viktigaste. Solen sken utanför fönstret så vi hade stora planer på att sitta i solen och få ite färg på näsan, tjii fick vi det blåste kallt som tusan.
Drog istället tillbaka till hytten, där jag och N läste varsin bok och grabbarna kollade på ishocky Lite lyxigt kändes det med TV på rummet. Min lunch bestoda av detta;

Säger som Pumba Slemmigt, men mättande!! Väl hemma blev det pizza till middag och som sagt slappande i soffan mumsande på Sips.


Har sen i morse quiltat vidare på mitt täcke, det är nu nästan klart, kanske med lite tur kommer det mer bilder på det senare under dagen.

lördag 18 april 2009

Jag är hemma

Håret värker och kroppen sliten, men kul har vi haft. Rapport och kanske en å bild dyker upp en annan dag, för nu ska jag bädda ner mig i soffan och äta Sips.

fredag 17 april 2009

24- timmars

Alldeles snart är jag färdigpiffad för avfärd mot svärmor. Där ska vi lämna grabbsen och sen fara mot Värtahamnen. Mycket go mat och kanske en del gott i flytande form kommer att intas. Trevligt sällskap har oxå, KG´s kusin och hans härliga fru från Småland.
Har varit till Thuns på morgon och köpt mig en ny klänning, ser ut som gammelfarmors gamla gardiner, men den passar mig och det bästa av allt är den inte sitter åt runt magen :)
Nä nu ska jag fixa till burret och dra på lite spackel! Ha det gött hörs kanske i morgon, om jag inte har allt för ont i håret ;)

torsdag 16 april 2009

VAB

Ja då var det åter dags att vara hemma med grabbarna, lite krassliga båda två. Gäller att ta vara på tiden när man får en extra dag hemma. Så här har städats och nu quiltar jag som bara den. Första gången jag quiltar med Sew Ezi bordet, det funkar helt kanon och jag orkar quilta mycket större yta innan jag måste pausa. Fick två kuvert på posten idag, det ena innehöll tygerna jag vann i Annas utlottning, Tack så mycket för dem och det fina kortet. Det andra innehöll tyger jag beställt från Lapp-Elisa, de ska vara till bårder till de Jelly Roll toppar som ligger klara. Det ena har fått bårder och det är det jag quiltar på nu. Så här ser det ut vid min maskin nu;
Nu lämnar jag datorn för att fortsätta quiltandet!

onsdag 15 april 2009

Hmm

Bäst att erkänna; Jag försökte faktiskt ljuga inför mig själv för att det inte skulle kännas så tungt att åka iväg imorse. Är inte så säker på att det funkade, men värt ett försök iaf :)
Hemma tidigt idag och håller på att röja av här hemma så att jag snart kan sätta igång med det som jag älskar mest i livet SYYY!!

Redan mitt i veckan!!

Känns förträffligt måste jag erkänna, bara två dagar kvar att arbeta sen är det helg igen. Denna helg är inte vilken som helst heller, vi ska på 24 timmars kryssning med de bästa Smålänningar jag vet :) Kommer bli en del go mat, go dricka, skaka rumpan, och troligen en hel del skratt.
Igår på väg hem smet jag in på Quiltbiten för att köpa svart tyg, vilket är hårdvaluta hos mig. Föll pladask för tre tyger (nja fler än så, men jag höll på lite) till en necessär, kommer bli såå snygg. Går dessutom i väntans tider, har beställt tyg från Lappelisa , måste ju ha bårdtyg till mina två Jellyroll quiltar så de blir klara nån gång och inte hamnar i UFO högen.
Nu är det dags att dra iväg till mitt älskade jobb och göra det bästa jag vet; Arbeta!!!
Ha en bra onsdag!!

måndag 13 april 2009

Bra måndag

Detta borde vara en alldeles förträfflig måndag, sovmorgon till åtta, starta dagen i syrummet. Plockade fram ett UFO igår och fick förnyad inspiration att få det klart, men vad händer jo strykjärnet bestämmer sig för att det får vara nog. Ryker och stinker bränd plast, inköpt i januari så lite längre trodde jag väl att det skulle hålla. I ren frustration så högg jag tag i disken, KG kom ner och kände den härliga doften, när han förstod vad som hänt frågade han mjukt, Står du och frustrationsdiskar? Den gubben känner sina löss på fången, fast skam vore det annars efter alla år.
En glädje i allt elände är att jag vann i Annas utlottning igår, två FQ från Veronicas . Har redan en plan för vad jag ska sy, den som kan gissa vinner en cykelpump!!

lördag 11 april 2009

Har ju glömt...

.. att tipsa om att Anna firar tvåhundra inlägg och gör det med en utlottning som du inte får missa!

Liten utställning

Nu i påsk är det Konst på väg där det finns små utställningar här och var. Det jag gör är väl inte konst direkt men det hindrar inte mig att göra en miniutställning. Kånkat ut trädgårdsbordet och ställt upp det lilla jag har klart. Kul att visa grannarna vad jag pysslar med på min kammare :)

Nu ska jag ut och njuta av det vackra vädret!

Önskar er alla en

GLAD PÅSK

fredag 10 april 2009

Bildbevis

Nu när jag inte har lika fri tillgång till dator så har det faktiskt hänt en del i syrummet. Först ut är en necessär storlek resväska till min kollega;


En sminkväska som legat ett tag har äntligen blitt klar;

En topp av en Jelly roll behöver bårdtyg för att kunna sy klart, så den får ligga till sig ett tag, den är ju till mig själv så det är ingen brådska Bild kommer när den är klar. Kom på att det var länge sen jag sydde mig några minisar så det håller jag på med nu, två stycken till att börja med, får se om det blir några fler innan dan är slut.

onsdag 8 april 2009

Varning!

Bjud inte er bärbara dator på kaffe, det är att spilla pärlor för svin. Den blir inte glad och tacksam, nä bara sur och grinig. Kräver att bli inlämnad på Spa som kommer kosta mig 1500 kronor. Inget kort Spa heller, nä minst tre veckor. Tre veckor då vi fem i familjen ska dela på en dator. Kanske att det kan bli mer sy under denna tid istället!?!

Motgångar

Igår spillde jag kaffe på min bärbara dator och fick en j-a fart för att rädda den då kör jag på min stortå med ena hjulet på stolen. Torkade bort kaffet och allt verkade okej, det är ju spillskydd i den, men nu på morgonen upptäckte jag att minst en knapp inte funkar och den är nödvändig för att komma ut på nätet. Så nu sitter jag vid gubbens dator och tycker att livet känns lite surt. Men vad är väl en trasig dator och svullen stortå? Fick ju lite glädjane besked igår, om ni minns att jag skrev i gåtor för ett tag sen om att det händer grejor. Den dagen var jag på anställningsintervjuv. Nu är det klart att senast efter semestern börjar jag där. Jag är tjänstledig från mitt jobb för det här är bara ett vikariat i ca ett år. Idag har jag 5,5 il enkel resa, en timme i bil för att ta mig till jobbet. Till det nya är det 1,8 mil, tar ca en kvart att åka. Innebär att jag tjänar ca 1,5 timme i restid varje dag!!
Nu är det dags att spotta i nävarna och fara iväg till jobbet. Ha en bra onsdag!

tisdag 7 april 2009

Jodå...

...jag lever i allra högsta grad. Men tiden vill inte räcka till för mig, vet att jag knappast är ensam om det fenomenet, men det är frustrerande. Trots att jag inte direkt saknar pågående projekt så slog jag igång ett till igår. Jag och Lena köpte varsin Jelly Roll på syfestivalen och har en liten utmaning. Vi syr av samma mönster med olika tyger, ska bli kul att se hur olika de blir. Eftersom Lena hade slagit igång igår och kommit en bra bit på väg så var ju jag tvungen att starta upp mitt så jag inte halkar efter. Min Jelly Roll är i pasteller och ganska mycket mönster, KG kom in i syrummet och fick syn på blocke, tittade med avsmak och utbrast; Vad ska det där bli? Det ser ju förjävligt ut!! Knäpp som jag är brast jag då ut i gapskratt, kan ju knappast säga annat än att han är iaf ärlig. Eftersom jag inte har några bilder på nått klart så avslutar jag detta inlägg med två bilder på vårtecken från helgen;
Att grilla och kunna hänga tvätten ute det är vå för mig!! Vad är vår för dig?

fredag 3 april 2009

Hemma från mässan

Har haft en underbar dag trots att jag fick stappla fram på kryckor. Träffat många av de härliga syvännerna som jag uppskattar så mycket. Ännu en stooor KRAM till er alla!! Jag skulle inte handla nå mycket, åkte för att få träffas och fylla på med ny inspiration. Med i kassen hem fanns dessa helt underbara tyger som det helt klart stod mitt namn på;
Och så den här gobiten som jag inte vet om jag ids sy nått av, jag kommer iaf gosa med ikväll när det är dags för att sova;Ett riktigt kap gjorde jag, köpte två förpackningar med undertrådsspolar och bomullstråd för 100 kronor;

En godisrulle från Moda;
Lite snören, band, en tygpanel och ett mönster på en underbar skräppåse;

Hmm blev lite mer inköp än jag tänkt mig :) Men vad gör det? Jag är lycklig och har inte tömt kontot alldeles bara nästan.....
Ett extra stort TACK till Lena och Inger för trevligt sällskap!!

Jag har bestämt mig

Det blir till att hugga med mig kryckorna för på mässa ska jag idag. Har tagit morgonens dos av värktablett så jag hoppas det ska hjälpa mig att stå ut. Fast det är nog ingen fara, när jag väl befinner mig i paradiset med tyger, trådar och goa vänner så är nog alla smärta borta. Det kommer nog surt efter ikväll. Men det är kvällens bekymmer!!!!
See Ya!!

torsdag 2 april 2009

Varför?

I höstas när det var dags för mässa så var sonen så oförskämd att han drog på sig en hjärnskakning. Den fredagen fick jag vackert tillbringa på sjukhus istället för på mässa. Nu till helgen är det åter dags för mässa och jag har sett fram emot den, inte för att handla nått, mer en möjlighet att träffa trevliga människor och fylla på med ny inspiration.
I torsdags när jag klev ur bilen på väg till ett möte var där en isfläck jag gjorde en räjel krumbuktum men ramlade inte, fick lite ont i vänster knä men det gick över på ett par minuter. Igår small det till igen i vänster knä och jag kunde knappt gå. Fick tid till doktorn idag som kunde konstatera att det var en sena under knäskålen som blivit skadad. Blir till att äta antiinflamatoriska värktabletter ett tag så att inte skadan förvärras och undvika långpromenader. Suck, mässa innebär ju en hel del gå. Funderar på att leta fram kryckorna så jag kan gå på mässan iaf....